GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2019 Çarşamba 10:47

Belediye bağış hesabı açıyor: Pamuk eller cebe!

Bayraklı Belediyesi kavşak, meydan, park ve sosyal tesis projeleri ile ihtiyaç sahibi vatandaş ve öğrenciler için kullanılmak üzere bağış hesabı açılmasına karar verdi. Kaymakamlık ve valilik onayıyla açılacak üç farklı bağış hesabında toplanan paralar çalışmalarda kullanılacak.

EGEDESONSÖZ- Belediyeyi 168 milyon TL ile borçla devraldığını ve şimdiye kadar 10 milyon TL ödediğini açıklayan Bayraklı Belediye Başkan Serdar Sandal’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Başkan Sandal, vatandaşlardan bağış alınmasına ve toplanan paraların kavşak, cadde, park ve sosyal tesis gibi projeler için kullanılmasını istedi. Karar belediye meclisinden geçerken çalışmaların kısa sürede başlayacağı ifade edildi.

Bayraklı Belediyesi’nin meclis toplantısında da gündeme gelen maddelere göre bağış hesapları üç farklı hesap olarak tespit edildi. Belediye, ekonomik yönden muhtaç kişilere her türlü ayni ve maddi yardımda bulunmak, maddi yetersizlikler sebebi ile eğitim-öğretim sürecine devam edemeyen ve eğitim imkanlarına sahip olamayan çocuk ve gençlere her türlü ayni ve maddi yardımı sağlamak için yardım hesabı oluşturacak.  Aynı karar içinde kabul edilen üçüncü hesapta belediye icraatlarına destek paraları toplanacak. Buna göre,  ilçede kent estetiğine uygun olarak, tarihi dokuyu da yansıtacak şekilde çevre düzenlemesi (kavşak, meydan, park, sosyal tesis vb.) gerçekleştirmek için gönüllü vatandaşların maddi desteğini alabilmek adına 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununun ilgili maddelerine istinaden hesap faaliyete geçecek.  Belediyenin aldığı karar, kısa süre sonra kaymakamlık ve valilik olurundan sonra aktif olacak.

AK PARTİ’DEN TEPKİ
Belediyenin bağış hesabı açmasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili ve Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Bayraklı Belediyesi yapması gereken asli görevler için vatandaşın cebine göz dikmiş durumda. Bir kişi bağış yapabilir ve destek olmak isteyebilir ama kavşak, yol, cadde, meydan ve park gibi icraatlar için para toplamak nasıl bir iştir? O zaman yarın belediye ‘ben işçi maaşlarını ödeyemiyorum, vatandaş yardım etsin’ diyebilir. Bu iş oraya kadar gider. Belediye başkanı kendi partisine mensup bir belediye başkanından bu görevi devralırken mali tabloyu da biliyordu. Şimdi vatandaşın cebindeki paraya göz diktiler. Bu kabul edilemez bir davranıştır” dedi.