GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Ocak 2022 Cuma 18:02

Beklenen buluşma kaldırımda gerçekleşti… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile yolda karşılaştı. İkili arasında samimi diyaloglar geçerken, CHP'li Sertel sıklıkla dile getirdiği 'esnafı birlikte gezelim' çağrısını AK Partili Dağ'a yineledi. Dağ'ın ikinci kez koronavirüs hastalığını yeni atlatmış olması nedeniyle iki siyasetçi esnaf gezisini daha sonra yapma kararı aldı

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasında İzmir'de sık sık yaşanan 'çarşıyı birlikte gezelim' tartışmasında ilginç bir tesadüf yaşandı.

'Ekonomi' ve 'esnafın durumu' konularında sık sık birbirlerine çağrıda bulunan AK Partili ve CHP'li isimler bu kez kaldırımda karşı karşıya geldi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in son dönemlerde sıklıkla dile getirdiği 'esnafı birlikte gezelim' çağrısı AK Parti kanadından bir türlü cevap bulamazken, Sertel yaptığı her açıklamada talebini ısrarla dillendirmeye devam etti.

SERTEL AK PARTİLİ KAYA İÇİN 'YÜREĞİ YETMEZ' DEMİŞTİ
Bugün gerçekleşen Sonsöz TV yayınında da konuşan CHP'li Sertel, "Nokta gidişi herhalde onların ki... Yakınlarının ya da siyasi görüşü aynı olanların yanlarına gidiyorlar. Mesela ben hiçbir AK Parti Milletvekilinin orada burada kapı gibi resimlerini hiç görmedim. Gezemezler. Mesela 3-4 yıldır Hamza Dağ Kemeraltı’na benimle giremez, dükkan dükkan gezemez diyorum. Hala diyorum. Gezerim derse gelsin, buyursun. Kemeraltı olmazsa Karabağlar’ı, Karşıyaka’yı, Çamdibi’ni gezelim. Onların programları yok, gezmiyorlar. Onlar sadece belirli yerlere uğruyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Öyle bir şey yok. İzmir’de beni o kadar çok kişi görüyor ki; tek başıma geziyorum diye şaşırıyorlar. Hamza Dağ gelsin, ikimiz beraber gezelim. Ben ona karşılaştığımızda söyledim. Hasta oldum dedi. Ben tekliflerimi yapıyorum ama yüreği yetmiyor. Hamza Dağ korkuyor. Çünkü gerçekten çok büyük tepki görebilir. Ben tepkiyi de örgütlemem, istediği bir yerin esnafına gidelim. İstesin Kemalpaşa’ya, Dikili’ye, Bergama’ya gidelim.. Esnaf her yerde esnaf. Sıkıntılar üç aşağı beş yukarı aynı" ifadelerini kullanmıştı.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?
Yolda karşılaşmaları sonrası AK Partili Dağ ile arasında geçen diyalogları anlatan CHP'li Sertel, Dağ'ın geçirdiği rahatsızlık nedeniyle esnaf gezisini yapamadıklarını dile getirirken, "Bayraklı'dan Bornova'daki programa giderken karşı kaldırımdan Hamza Dağ yanındakiler ile yürüyordu. Beni görünce bana seslendi bende kendisine yayında kulağını çınlattığını söyledim. Aylardır birlikte sokağa çıkma teklifimi dile getiriyordum, çarşıyı gezelim demiştim. Görünce de bu teklifimi dile getirdim. Kendisi de bana  'İkinci kornadan yeni çıktım, şimdi gitmem doğru olmaz' deyince, bende bunu anlayışla karşıladım. Tabii ki sağlık her şeyden önce geliyor. Sayın vekil iyileştiği zaman kendileriyle en kısa sürede 'çarşı gezme' talebim geçerlidir" diye konuştu.