GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Haziran 2024 Pazar 10:20

Bayramda kalanların tercih noktası: İzmir Kordon!

Kurban Bayramı sebebiyle 9 gün boyunca tatil olacakken İzmirliler kentten uzak kalacak. İzmir’de kalacak olanların tercih noktası ise Kordon Boyu olacak. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Kordon’daki işletmelerin bayram hazırlıklarına başladığını belirterek, “İzmir’de kalanların ilk tercih ettikleri yerlerden biri Kordon oluyor. İşletmelerimiz de buna uygun bir şekilde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını yapıyorlar” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Kurban Bayramı tatili sebebiyle İzmirliler 9 gün boyunca kentten uzak kalacak. Kimisi şehir dışına tatile giderken kimisi ise bayram tatilini aile evinde geçirecek.

Kentte kalan ve İzmir’e tatile gelenlerin adresi ise kentin simge yerlerinden biri Kordon Boyu olacak. İzmir Körfezi’nin tadını çıkaracak olan İzmirliler ve turistlerin bayram boyunca ilk tercihi yine Kordon sefası olacak.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda Kordon’daki işletmelerin bayram hazırlıklarına başladığını belirterek şunları söyledi:

Kordon’daki işletmeler zaman zaman boş oluyor ama İzmir’de kalanların ilk tercih ettikleri yerlerden biri Kordon oluyor. İşletmelerimiz de buna uygun bir şekilde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını yapıyorlar. İzmir 4,5 milyonluk bir şehir, bunun tamamı gitmiyor, en fazla 1 milyon kişi gidiyor. Geri kalan İzmir’de zaten. Gün içinde bayramlaşmalarını yapıp akşam tercihlerini yine Kordon’dan yana kullanıyorlar ve Kordon’daki işletmelerimize geliyorlar. Oteller bölgesi olması sebebiyle turistlerin de geliş rotası Kordon oluyor. Akşamları buradaki restoranlarımızı tercih ediyorlar.