GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Haziran 2024 Çarşamba 08:38

Bayramda Çeşme kapalı gişe!

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından rezervasyonların hızlandığını belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Bayramda yüzde 90’ın üzerinde doluluğu garantiledik. Çeşme, yerli turistin buluşma adresi olacak. Fiyatlar sezon başlangıcında oda fiyatları butik otellerde 5 bin, beş yıldızlı otellerde 8-10 bin lira. Çeşme, tüm birimleriyle bayrama hazır” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çeşmeli turizmciler, Kurban Bayramı tatili öncesi misafirlerini beklemeye başladı. Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından Çeşmeli otellere yapılan rezervasyon aramalarının hızla arttığı, doluluğun şimdiden yüzde 90’ın üzerine çıktığı, bayramda bu oranın yüzde 100 olabileceği öğrenildi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, Çeşme’nin bu yıl da yerli turistin adresi olacağını söyledi.

YERLİ TURİSTİN ADRESİ KUZEY EGE VE ÇEŞME OLACAK
Bayram öncesi yaşanan durgunluğun, bayramda telafi edileceğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, Cuma günü akşamından itibaren Çeşme’de otellerin misafirlerini ağırlamaya başlayacağını ifade etti. Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Rezervasyonlar bayram öncesi çok güzel. Her bayram olduğu gibi yoğunluk yaşıyoruz. Bayrama kadar olan sürede bir durgunluk vardı, o telafi edilmiş oldu. Cuma akşamından itibaren Çeşme dolmaya başlar. Bayramda ciddi bir doluluk yaşayacağımızı görüyoruz. Beklentilerimiz ve şu andaki rezervasyonlar onu gösteriyor. 9 gün tatil açıklandığından beri aramalar çok hızlandı. Bayramda dolulukla ilgili bir sıkıntı görünmüyor Çeşme’de. Bir de şunu anlatmam lazım. Antalya ve Güney Ege’deki turizm merkezleri, Gümüldür ve Seferihisar’a kadar yabancı turistlerle dolmuş halde. Dolayısıyla yerli turistin adresi, Kuzey Ege olacak. Çeşme, Kuzey Ege’nin başlangıç noktasıdır. Çeşme’den itibaren Karaburun, Foça ve diğer tatil beldeleri, daha çok yerli turisti ağırlayacak.  Hava durumu bilgileri de vatandaşlara tatile gidin diyor. Bayramla birlikte Çeşme’de sezon başlamış olacak. Bayramda yüzde 100 olmasa da yüzde 90’ın üstünü garantilediğimizi söyleyebilirim.”

ÇEŞME’DE OTEL FİYATLARI MAKUL SEVİYEDE
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, otel fiyatlarıyla ilgili olarak da şu bilgiyi aktardı:

“Çeşme güzel bir bayram için tüm hazırlıklarını yaptı. 9 günlük bayram için otellerimiz, beach’lerimiz, esnafımız, sokaklarımız hazır. Alaçatı hazır.  Hepimiz misafirlerimizi bekliyoruz. Bu bayramda fiyatlar, sezon başlangıç fiyatları olacak. Yani iki kişilik kahvaltı dahil oda fiyatlarımız butik otellerde 5 bin lira, beş yıldızlı otellerde ise 8-10 bin lira arasında. Ramazan bayramında fiyatlarımız bir tık aşağıdaydı. Bugünkü fiyatlar sezon fiyatı değil, sezon başlangıç fiyatıdır. Diğer bir deyişle otel fiyatları makul seviyededir. Tatilciler bu fırsatı çok iyi değerlendirecektir.”