GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Mayıs 2020 Pazartesi 15:50

Bayram öncesi Yenice’den yetkili mercilerden talep: Tüm iş yerleri açılsın!

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı hatırlatarak Cumhurbaşkanlığına, İçişleri Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına resmi yazı gönderdi. Koronavirüs ile mücadelede önemli bir aşama kaydedildiğini vurgulayan Yenice sektördeki tüm iş yerlerinin açılmasını talep etti.

EGEDESONSÖZ-Türkiye’de koronavirüs salgınıyla mücadele yürütülürken bilim kurulunun önerisi ve yetkili makamların kararıyla çıkarılan genelge kapsamında geride kalan süreçte kapatılan lokantalar, kebapçılar, kafeler, restoranlar, pideciler gibi insanların toplu halde bir arada bulunduğu gıda üzerine faaliyet gösteren iş yerleri kapatılmıştı.

Gelinen süreçte sektör adına önemli bir gelişme yaşandı. Son günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı rakamlara bakıldığında hastalıkla mücadelede veriler olumlu bir şekilde kamuoyuna yansırken Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı hatırlatarak Cumhurbaşkanlığına, İçişleri Bakanlığına, Ticaret Bakanlığına resmi yazı gönderdi. Yenice sektördeki tüm iş yerlerinin açılmasını talep etti.

İşte o yazı: