GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Nisan 2023 Cumartesi 08:42

Bayraktar CHP'li o vekil hakkında konuştu: Bize vurdu, 3'üncü oldu!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın BAYKAR'ın ASELSAN mühendislerini alarak büyüdüğünü iddia etmesine BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar yanıt verdi. Haluk Bayraktar, CHP'li Kılıç'ın kendilerine iftira attığını ve bu sayede daha üst sıralardan milletvekili adayı gösterildiğini belirtti.
EGEDESONSÖZ- BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, HaberTürk canlı yayınında TEKNOFEST ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, "ASELSAN’ın liyakatli personelleri gönderilerek kurumun içi boşaltılıyor. Yoksa yandaş şirketlerin; örneğin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadının sahibi olduğu BAYKAR'ın önü mü açılmak isteniyor?" açıklamasına da yanıt verdi.

Başkan savunma sanayi şirketlerinden personel almadıklarını belirten Bayraktar CHP'li Kılıç'ın iftira attığını dile getirdi. Bayraktar, "İstisna değil, sadece bir tane değil. CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, aynen şu cümleyi kurdu, “Yandaş bir şirket olarak BAYKAR’IN önü açılıyor. BAYKAR, ASELSAN’ın mühendislerini alarak büyütülüyor”. Külliyen yalan, külliyen iftira. BAYKAR’ın kuruluşundan beri bir tane ASELSAN çalışanı ASELSAN’dan alıp da çalıştırmadık. BAYKAR, 3 bin 500 kişilik bir firma. Yaş ortalaması 28 ve sıfırdan mühendisleri istihdam ederek çekirdekten yetiştirerek alıyoruz. Kesinlikle hiçbir Türk savunma sanayisi ve vakıf şirketinden böyle bir alım yapmadık. Külliyen iftira atılıyor CHP milletvekili. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu soruluyor. Ne diyor? Cevap yok. Peki bu iftirayı atan kişi ne oluyor? Daha üst sıradan şimdi İzmir’den milletvekili adayı oluyor. Şimdi ben bunu ifade edince bana iftira atılırken siyasettir. Ben bunu ifade edince siyaset mi oluyor?” dedi.