GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2023 Salı 12:22

Bayraklı'daki konteyner kentte tahliye gerginliği!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim Depremi sonrası kurulan konteyner kente yerleşen depremzedeler, 28 ay sonra tahliye ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgedeki afetzedelerin yerleşeceği konteyner kentten ayrılmak istemeyen vatandaşlar ile emniyet güçleri arasında tartışmalar yaşandı. Konteyner kente giden Başkan Sandal ise sokakta kalan konteyner kent sakinlerinin belediyeye ait yurtlara yerleştirildiğinin bilgisini verdi.

Ozan EKİZ/Ahmet Can KARATAŞ – EGEDESONSÖZ- Bayraklı’da bulunan ve 30 Mart sonrası depremzedelerin geçici barınma alanı olarak kullanıldığı konteyner kent için 6 Şubat depremleri sonrası tahliye kararı verilmişti.

Bölgedeki afetzedelerin yerleştirilmek istendiği konteyner kentte yaşayan vatandaşlar ise alandan çıkmaya başladı. Bazı afetzedeler ise gidecek başka yerlerinin olmaması sebebiyle yaşananlara tepki gösterdi. Tahliye işlemlerinin tamamlandığı konteyner kentte yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

SOKAKTA KALANLAR BAYRAKLI’NIN YURTLARINA
Akşam saatlerinde konteyner kente giden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gidecek bir yeri olmayan konteyner kent sakinlerinin belediyeye ait yurtlara yerleştirildiğinin bilgisini veren Başkan Sandal yetkilerle görüşeceklerini dile getirdi.

Sandal şunları söyledi:

Vatandaşlarımızın burada ciddi bir mağduriyeti var. Sokakta kalan vatandaşlarımız vardı onları yurtlarımıza yerleştirdik. Vatandaş haklı olarak taleplerini dile getiriyor. Yakın çevredeki okullarda okuyan öğrencileri var. Kiraya çıkabilecekleri bir yer yok. Barınabilecekleri bir yer yok. Ciddi bir sıkıntı. Yetkililerle görüşeceğiz. Sabah da burada olacağız. Ama şunu hiç kimse unutmasın ki biz her halükarda Bayraklı Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kitle örgütleri olarak vatandaşlarımızı hiç kimseye muhtaç etmeden üzerimize ne düşüyorsa bunun gereğini hep beraber yerine getireceğiz. Burada canımızı sıkan ve bizi üzen mesele şu: sosyal devletin vatandaşın derdini çözmesi gerekir. Bu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının anayasal bir hakkıdır.