GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2023 Pazartesi 23:13

Bayraklı’da yüksek gerilim: Karşılıklı sert sözler!

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat’ın Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın Son Söz TV’deki açıklamalarına tepki göstermesine CHP İlçe Başkanı Didem Gültekin’den yanıt geldi. Her iki taraf da karşılıklı sert sözlerle birbirine yanıt verdi.

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş’ta yaşanan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan felaket ile ilgili değerlendirme yapan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,Son Söz TV ekranlarında “Merkez  iktidarın  sorumluluklarını merkezi idareye yüklersek çok yanlış olur. Devleti görmek istiyoruz deniliyor mesela... Devlet yanlarında. Devlet belediye başkanı, vatandaş, iş insanları, çorbayı pişirenler... Devlet hepimizin. Ancak devlete yön veren merkezi hükümet ile ilgi sıkıntı var. Merkezi hükümet yok” ifadelerini kullanmıştı.

BAŞKAN SANDALDAN DEPREM ÇIKIŞI: DEVLET VAR, HÜKÜMET YOK!
 

AK PARTİ'DEN TEPKİ
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, hem İzmir depreminden sonra yaşanan sürece hem de Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremle ilgili hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a cevap verdi.

AK Parti hükümetlerinin her doğal afetten hemen sonra milletinin yanında olduğunu belirten AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, ‘’Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kendi yapamadıkları üzerinden hükümetimizi eleştirmeyi kendine görev edinmiş durumda. Devletimiz nasıl İzmir depreminin hemen ardından İzmir’de olduysa, Elazığ, Van depremlerinin hemen ardından oralarda olduysa, Giresun’da selde, Muğla’da yangından sonra hemen o bölgelerde olduysa, asrın felaketinin olduğu, 10 ilimizi etkileyen büyük depremin ardından da devletimiz tüm unsurları ile seferber oldu. Depremin etkisi dünyada kara üzerinde olmuş en büyük depremlerden biriydi ve çok büyüktü. Ülkemiz bu kadar yıkıcı bir depremle ilk defa karşılaşmıştı ve buna rağmen her bölgeye ulaşmak için canhıraş bir mücadele verildi. Ancak, bunu kavrama kabiliyeti olmayan Sandal, yine yaptığı en kolay şey olan, ‘hükümet yapamadı’ demekle yetindi. Kendisinin anlama ve kavrama yetisi yok biliyoruz lakin, 21 yıldır AK Parti hükümetleri eser ve hizmet siyasetini milletimize ulaştırırken, doğal afetlerle mücadelede Devletimizin her bir kurumunu aktif bir şekilde çalıştırmıştır.’’ dedi.

'BAYRAKLI BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADI'
Başkan Polat sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, yaşanan büyük depremi algılayamamış ki İzmir depremi ile Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremi kıyaslayıp, İzmir’de deprem sonrası neler yaptıklarını anlatmış. Bayraklı’mızın belli bir bölgesinde yıkımların olduğu 30 Ekim 2020 depreminde bile gördük ki, ulaşım kitlendi. 13 milyonu etkileyen bir depremle İzmir depremini kıyaslamak ve oradan ölçütler vermek akıl tutulmasıdır! Kendileri yerel yönetimler olarak, neredeyse 2 buçuk yıl geçen depremin ardından ne yaptı? Koskoca bir hiç! Belediye Başkanlığı koltuğunda 4 yıldır oturuyor. Peki Bayraklı’nın imar planları ne oldu? 4 yıldır yenilemeye çalışıyor, kat ettiği mesafe Adalet Mahallesi ve 60 hektarlık bir alan. Bu yerlere ise kendi arka bahçeleri olan odalar, yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu! Geldiğinden beri imar yenilemesi bile yapamadı. Sandal, 4 yıl boyunca Bayraklı’ya bir çivi dahi çakmadı. Çıkıp, yapılanları görmezden gelerek, bol kesen eleştirmeyi ise çok iyi beceriyor.!’’ ifadelerini kullandı.

'SANDAL'DA NE UTANMA VAR, NE ARLANMA'
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, ‘’Sayın Sandal’ın akıl almaz iddiaları o kadar uçuk ki, söylediklerini kulakları bile duymuyor anlaşılan. ‘Araplar, rezerv alanın üstünde emlakçılarla birlikte helikopterle geziyor’ demiş. Sandal’da ne utanma ne de arlanma! Bırakın Arapları, depremzede dışında bir kişiye oradan ev verildi mi onu gösterin? Gösteremezler, çünkü yok. Müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Şayet ispat edemezse müfteridir. Serdar Sandal’ın gün geçtikçe şirazesi kaymaya devam ediyor. CHP zihniyeti ‘Yapma, yapana da mani ol’ düsturu ile hareket ediyorlar. İzmir depreminden sonra 2 yılda 5 binin üzerinde konut yapıp, depremzedelerimize verdik. Bu yapılanları hazmedemiyorlar. Kendileri ise deprem anıtından başka bir şey yapmadı!’’ dedi.

CHP'Lİ GÜLTEKİN'DEN YANIT
AK Parti kanalından yapılan açıklamalara CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin yanıt verdi.

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Gültekin şunları söyledi:

Görüyoruz ki AKP yöneticileri  Halil Polat  ve Sefa Şahin yine bir felaket karşısında  uzmanlık alanları olan “Cambaza bak..!” deyimiyle yine gündemi değiştirmeye yönelmiş. Hadi gerçeklere kulağınızı kapattınız anladık da gözünüzü de mi kapattınız acaba ki yazılanı okuyamıyorsunuz? Belediye Başkanımız vatandaşın isyanına dikkat çekip onun “devlet nerede” söylemine açıklık getirip, sorgulananın devlet değil merkezi hükümet olduğunu belirterek “devlet biziz, devlet hepimizin” diyor. Siz ise kalkıp devlet tanımı yapıyorsunuz. Bunu başkanımız ya da biz değil vatandaş söylüyor ve buna 85 milyon da şahit oldu. Tek bir ses yükseliyor bölgeden; neredesiniz? Kulağınızı, gözünüzü ya da algınızı kapatmanız bu gerçeği değiştirmez. Devlet ve hükümet tanımını sizden öğrenecek değiliz. Biz devlet nedir, hükümet nedir, biliriz. Karşı çıktığımız da tam olarak sizin ikisini birbirine karıştırmış olmanızdır. Unutmayın ki, biz de bu devletin bir parçasıyız. Devletimizi tartışmaya açtırmayız. Lakin merkezi hükümet noktasında söylenecek tek bir gerçek vardır; milletin feryadına kulak tıkayan iktidar mensupları yine her zamanki gibi gündemi değiştirip o çirkin üsluplarıyla algı yaratmaya çalışıyor. CHP’li belediyelerimizin hizmetlerini siz inkar etseniz de vatandaş görüyor hiç merak etmeyin. Bu halk zor gününde kim yanındaydı kim değildi bilir. Sizin tanımınızla size tekrar hatırlatalım belki anlarsınız; siz o direksiyon hâkimiyetini kaybettiniz, araba uçuruma doğru gidiyor. Büyük bir felaketle karşı karşıyayız ama iyi ki CHP’li belediyeler var.