GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2016 Çarşamba 18:31

Bayraklı'da operasyon sonrası Kocaoğlu sürprizi!

Bayraklı Belediyesi’ne yapılan operasyon sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı da meclis oturumuna katıldı. Toplantı sonrası Başkan Karabağ ile özel görüşen Kocaoğlu çıkışta yaptığı açıklamada ‘geçmiş olsun’ ziyaretine geldiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ – İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı ve Temizlik İşleri Eski Müdürü Kenan Fidan dahil 10 kişinin rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından gözler Bayraklı Meclisi Nisan ayı ikinci oturumuna çevrildi.

Belediye Başkanı Hasan Karabağ idaresinde gerçekleşen oturuma Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.



Sabah saatlerinde belediyeye yapılan operasyon sonrası yapacağı açıklama merakla beklenen Karabağ oturumda konu hakkında konuşmadı.

Meclis faaliyet raporunun okunup oylandığı oturumda AK Partili üyeler ret oyu kullandı. Rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis faaliyet raporu hakkında AK Parti grubu adına konuşan Çağlar Haspolat ilçede eşit hizmet yapılmadığını ifade ederek olumsuz oy kullanacaklarını söyledi.

Bayraklı'da 12 kilometrelik alanda bir tane üst geçit olmamasının eşitsizlik örneği olduğunu söyledi. Haspolat toplantıda Başkan Aziz Kocaoğlu’na da seslendi.

AK Partili Meclis Üyesi, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Kendisi misafirimiz… Bayraklı Altınyol'un yere alınmasıyla ilgili mecliste de konuşmuştuk. Bayraklı adına, AK Parti Grubu adına ‘Altınyol'u lütfen yerin altına alın’ diyorum. Kentsel dönüşümle ilgili 5 yıldır yetki sizde imar olarak verin" dedi.



Meclis oturumu sonrası Başkan Kocaoğlu ile Başkan Karabağ özel bir görüşme yaptı. Bu görüşmenin ardından belediye binası önünde toplanan çalışanlara seslenen ve basın mensuplarına açıklama yapan Kocaoğlu, “Ziyaret sebebim sabahleyin Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısının gelip burada operasyon yapılıp ifadesi alınmak üzere götürülmesidir. Başkanımızı ziyaret edip, ‘geçmiş olsun’ dileklerimizi iletip, yanında olduğumuzu göstermek istedim. Nasıl çalıştığını, belediye hizmetlerini yerine getirmek için nasıl uğraş verdiğini hepimiz biliyoruz.  Ben sadece dayanışma duygumu ve ‘geçmiş olsun’ dileklerimi ifade etmek üzere geldim. Hak yerini bulacaktır. Doğrunun kalesi yıkılmaz, doğru sallanır ama devrilmez. İnsan haklarından ayrılmadan görevimizi 30 ilçede yapmaya çalışıyoruz. Başkanımızla omuz omuza çalışıyoruz. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Biz ilk günkü gibi namus ve şerefimizle aynı tevazu içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmet için yola çıktık. Ben de gözaltındaki arkadaşımızın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılacağına inanıyorum" dedi.

Karabağ da ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Aziz Başkanın bu nazik ziyaretini mutlulukla karşıladık. Daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonlarda omuz omuza olmuştuk. Gamze Eraslan arkadaşımızın son derece temiz olduğunu biliyoruz. Aslanlar gibi çıkacaktır. Görevimizin başındayız kimse bizi durduramaz. Böyle şeylerle siyaset yapılmaz mecrasında yapmazsanız bumerang gibi sizi bulur keser ve sap dönecek arkadaşlar" ifadelerini kullandı.