GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2018 Cuma 09:34

Bayraklı’da olaylı meclis: Vatandaş itiraz etti, toplantı karıştı!

Bayraklı Belediyesi’nin Adalet Mahallesi’ne yönelik yaptığı revizyon imar planları tartışmalara neden oldu. Çok sayıda vatandaş itirazlarının belediye tarafından meclis gündemine alınmadığı gerekçesiyle belediyeye geldi. Başkan Karabağ’ın talimatıyla kapılar kapatıldı, polis müdahale etti.

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın göreve geldiği günden bu yana geçen 9 yıllık süreçte gündemindeki konuların başında yer alan fakat bir türlü çözülemeyen Adalet Mahallesi planları tartışmalara neden oldu. Belediyenin teknik birimlerinin çalışmalarıyla ortaya çıkan revizyon imar planlarında mevcut konutlar, katlar, yaşayan kişiler ve parsel sahipleri tek tek çıkartılarak masanın üzerine konuldu. Yeni planlar ise görücüye geçtiğimiz aylarda çıkmıştı.

Bölgede yaşayan vatandaşlardan yaklaşık 500 hak sahibi itiraz ederek planın yeniden düzenlenmesini istedi. Belediyenin teknik birimleri ise yapılan çalışmalar sonucunda itirazlardan sadece 360 tanesini meclis gündemine getirdi. Başkan Karabağ’ın da oluruyla meclis gündemi oluşturuldu. Gündeme bakıldığında ise belediyenin yazı işleri müdürlüğüne itiraz eden kişilerin itirazlarının meclis gündeminde olmadığı anlaşıldı. Bunu duyan vatandaşlar meclise gelirken, izleyiciler sırasında durmak, meclisi takip etmek istedi. Belediye Başkanı Hasan Karabağ da girişleri kapattı. Vatandaşların gürültü yapabileceği, toplantıyı sabote edebileceği ihtimali nedeniyle alınan önlem gerginliği daha da arttırdı. Polisler ve çok sayıda güvenlik görevlisi barikat kurarken giriş-çıkışları engelledi.

Meclis gündemine geçildiğinde ise vatandaşların itirazlarının ret edilmesi istendi. AK Partili meclis üyelerinin karşı çıktığı itirazların reddi, CHP’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat da vatandaşa haksızlık yapıldığı, mülk sahiplerinin dinlenmesi gerektiği, itirazların incelenmesinin şart olduğunu anlattı.

Olaylı meclis sonrası Belediye Başkanı Hasan Karabağ da vatandaşlarla muhatap olmadan arka kapıdan çıkıp belediye binasını terk etti.