GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Kasım 2021 Cuma 09:47

Bayraklı’da kimler öne çıktı?

Torbalı'da görevden alınan eski İlçe Başkanı Erol Günaydın'ın yerine dün gerçekleşen il yönetimi toplantısında Övünç Demir'in atanması sonrası gözler Bayraklı'ya çevrildi. Bayraklı'da ilçe yönetiminin istifası sonrası görevi sona eren CHP  Bayraklı eski İlçe Başkanı Pınar Susmuş'un yerine kimin geleceği düğümü bir türlü çözülemezken, 30 günlük geçici yönetim için kulislerde beş ismin ismi ağır basıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'de son dönemlerde sık sık görevden alma ve yönetim istifası ile görev düşmesi olayları yaşanırken, geçtiğimiz hafta CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı'nda 10 ilçe yöneticisi eski İlçe Başkanı Pınar Susmuş'un Bayraklı Belediyesi ile ilgili açıklamalarının partiye zarar verdiği gerekçesiyle istifa etmiş ve 10 ismin dilekçesini il yönetimine sunması sonrası Susmuş'un başkanlığı düşmüştü.
Torbalı'da ise eski ilçe başkanı Erol Günaydın 'etkisiz kalıyor' yorumu ile görevden alınırken, dün gerçekleşen İzmir İl Yönetimi toplantısında görevden alınan Günaydın'ın yerine Övünç Demir atanmıştı.
Torbalı'da gerçekleşen atama sonrası geçici yönetim belirlenirken, gözler yönetim istifaları sonrası boşta kalan CHP Bayraklı İlçe de, yeni başkan kim olacak sorusuna çevrilmişti. CHP Genel Merkezi tarafından belirlenecek geçici yönetim öncesi kulislerde çok sayıda ismin dolaşması ise dikkat çekti.

5 İSİM ÖN PLANA ÇIKIYOR
Bayraklı'da geçici ilçe yönetimi için, geçmiş dönem Bayraklı Belediyesi Başkanlığı Aday Adayı Hatice Tatlı, geçmiş dönem Bayraklı Belediyesi Başkanlığı Aday Adayı Metin Güler, Bayraklı Belediyesi Personel Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gaffar Akyel, Eski Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Münür Demir ve eski Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi ve eski Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer'in ismi ön plana çıkıyor.
Görevden düşen Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ile arasında tartışmalar yaşandığı iddia edilen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın ise şu anlık aday adaylarından kimi desteklediği ise netlik kazanmadı.

30 GÜN İÇİNDE SEÇİME GİDİLECEK
Bayraklı'da CHP Genel Merkezi tarafından geçici yönetimin belirlenmesi sonrası, parti tüzüğü gereği ilçede 30 gün içerisinde kongre yapılacak.