GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Kasım 2016 Cumartesi 11:17

Bayraklı’da çimentolu-tuğlalı direniş: Karabağ yıktı, halk ördü!

Cemevine ait sosyal tesislerin duvarları büyük olaylara sahne olan günün ardından yıkılırken bölge halkı işe koyuldu, imece usulü temizlik yaptı ve yıkılan duvarları ördü.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı’da krize neden olan ve CHP Genel Merkezi’ne kadar taşınan cemevine ait sosyal tesisler ve düğün salonunun yıkım kararı ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı Yamanlar Cemevi’nin dernek seçimine müdahale etmiş, şu anda başkan olan Mehmet Bozkurt’un karşısına Abidin Yücesoy’u çıkartmıştı.

Karabağ’ın adayının seçimi kaybetmesinden sonra belediye ilk olarak cemevine gelir getiren, ihtiyaçların karşılayan Can Dost isimli düğün salonuna önce 110 bin TL ceza keserken ardından yıkım kararı aldı. Başkan Karabağ, kararını “yeşil alana yapılmış bir yer” diyerek savunurken uygulamaya binlerce kişi karşı çıktı. Yapılan eylemlerin ve açıklamaların ardından konu genel merkeze iletildi.

Geçtiğimiz aylarda İzmir’e gelen CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Muharrem Ayı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılıp yetkililerden bilgi aldı. Yıkım kararı geçici bir süreliğine ertelenirken Başkan Karabağ’ın talimatıyla iş makineleri cemevinin kapısına dayandı.

- KARABAĞ GENEL MERKEZİ DİNLEMEDİ, CEMEVİNE AİT TESİSİ YIKTI!

Vatandaşların tepkisi sonrası büyük olaylara sahne olan gün sonunda polisten tazyikli su ve gazla müdahale geldi, yaşanan arbedede zabıtalar yaralandı ve iş makineleri tesisin duvarlarını yıkarak kullanılamaz hale getirdi.



Ancak yıkım sonrası bölge halkı işe koyuldu. İmece usulü temizliğe girişen halk düğün organizasyonları aksamasın diye çimento ve tuğla temin ederek onarıma başladı. Hacı Bektaş Veli Vakfı’nın başkan ilçelerindeki şubelerinden gelen desteklerle yıkılan duvar örüldü.