GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ağustos 2024 Cumartesi 08:21

Bayraklı’da 20 bin TL'lik desteğe veto!

İlçe sınırları içerisinde yaşayan ve üniversite sınavında ilk 100 bine giren öğrencilere 20 bin TL nakdi destek vermeye hazırlanan Bayraklı Belediyesi’nde önerge komisyonlarda oy çokluğu ile reddedildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Üniversite sınavları sonuçlarının açıklanması sonrası yerel yönetimler üniversiteyi ilk defa kazanan öğrenciler için destek çalışmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda belediye meclis gündemine getirilen önerge ile üniversiteyi ilk kez kazanan ve ilk 100 binde yer alan Bayraklılı gençlere tek seferlik olmak üzere 20 bin TL maddi destek verilmesi önergesi komisyonlara sevk edilmişti. Plan ve Bütçe ile Hukuk Komisyonu’nda görüşülen ilgili önergeye AK Parti ve MHP’li üyeler ‘evet’ oyu verirken CHP’li üyeleri 'ret' oyu kullandı. Ancak ilgili önerge oy çokluğu ile reddedildi.

Son kararı meclis üyelerinin vereceği ilgili önergede şu ifadelere yer verildi;

“İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden, ilk defa üniversite sınavına girmiş ve sıralaması yüzbinin altında olan her başarılı öğrencimize destek ve başarı ödülü mahiyetinde 20.000 TL. Belediyemiz tarafından verilmesinin uygun bulunmamasına ilişkin "Plan ve Bütçe", "Hukuk" Komisyonları (oy çokluğu) ortak raporu.”