GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Aralık 2023 Pazar 09:13

Bayraklı'da 136 milyonluk borçlanma talebi!

Bayraklı Belediyesi'nin yeni yıldaki ilk meclis toplantısında ana gündem Başkan Serdar Sandal'a 136 milyon TL'lik borçlanma yetkisi verilmesi olacak.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi'nin 2024 yılının ilk meclis toplantısının gündemi yayımlandı. 

3 Ocak Çarşamba günü toplanacak olan ilk meclis oturumunda ilçe adına önemli kararlara imza atılacak. 

Belediye başkanlığı, meclis üyelerinden borçlanma yetkisi izin isteyecek. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan önergeye göre, Başkan Serdar Sandal'ın kamu/özel bankalarından veya finans kuruluşlarından 136 milyon TL'lik kredi kullanılmasının önü açılacak. Önergenin ilgili komisyonlara gönderilmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

Belediyemiz faaliyet ve hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve zorunlu giderlerimizin zamanında ödenebilmesi için olası nakit ihtiyacının ortaya çıkması halinde kullanmak amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunun 68. maddesine istinaden; Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde bulunan kamu/özel  bankalar veya finans kuruluşlarından 136.000.000,00 TL’lik nakdi veya gayri nakdi her türlü kredi talebinde bulunulmasına, kredi kullanılması ve kredi ile ilgili her türlü işlem için Belediye Başkanı Serdar SANDAL'a yetki verilmesi hk.

1,7 MİLYARLIK BÜTÇE 
Ekim ayında kabul edilen Bayraklı Belediyesi'nin 2024 yılı gelir gider bütçesi 1 milyar 729 milyon TL olarak belirlenmişti.