GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2016 Cuma 19:14

Bayraklı Meclisi’nden o karara kırmızı kart!

Bayraklı Belediyesi'ne bağlı BAYBEL Şirketi'nin sermaye artırımı talebi muhalefetin tepkisini neden oldu. Sorularına cevap alamayan AK Parti Grup Başkanvekili Haspolat’tan ilginç bir protesto geldi.

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Necati Yıldız idaresinde gerçekleşti. Belediye Başkanı Hasan Karabağ toplantıya katılmadı.

Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı toplantıda belediyeye bağlı BAYBEL şirketinin sermaye artırımı talebi tartışma yarattı.

NEDEN BİLGİLENDİRİLMİYORUZ?
Konuyla ilgili olarak sermaye artırımının neden yapıldığıyla ilgili bilgilendirilmediklerini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Çağlar Haspolat, tepki gösterdi. Haspolat, “Sermaye artırımının sebebi neden paylaşılmıyor? BAYBEL konusunda Yeminli Müşavir’in hazırladığı rapor hakkında meclis üyelerini neden bilgilendirmiyorsunuz? Büyükşehir’de sermaye arttırılması konusunda bazı bürokratların yargılandığını biliyoruz. Bu konu hakkında en kısa zamanda bilgi almak istiyoruz” dedi.

Başkan Yıldız, bu sorular üzerine konu hakkında değerlendirme yapacaklarını söyledi.

KIRMIZI KART GÖSTERDİ
Yıldız’ın cevabı üzerine AK Partili Haspolat, Başkan Yıldız’dan tekrar söz hakkı istedi. Kendisine ikinci kez söz hakkı verilmemesine tepki gösteren Haspolat, yanında getirdiği kırmızı dosyayı göstererek, “Başkanım siz bu meclisi yönetemiyorsunuz, size ve BAYBEL’in sermaye artırımına kırmızı kart gösteriyorum ” dedi.

Haspolat’a, uyarıda bulunan Yıldız,  “Sizi kesin bir dille uyarıyorum. Eğer bu davranışınıza devam ederseniz, Meclis’in iç tüzüğü gereği sizi dışarı çıkarttıracağım” diye konuştu.

Dilek ve temenniler bölümünde ise meclis üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların önemine vurgu yaptı.