GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Nisan 2016 Çarşamba 07:57

Bayraklı Belediyesi'ne şok operasyon!

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri Bayraklı Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan başta olmak üzere 10 kişi gözaltına alındı.

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, 2011 yılında yapılan temizlik işleri ihalesi ile ilgili soruşturma nedeniyle Bayraklı Belediyesi'ne operasyon düzenledi.

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlar Şube Müdürlüğü yetkilileri rüşvet ve irtikap suçlamasıyla 10 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyete götürülen isimler arasında başta Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan, Temizlik İşleri Eski Müdürü Kenan Fidan olmak üzere bazı birim yetkilileri ve ihaleyi alan şirket yetkililerinin olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında ayrıca belediyenin temizlik işlerini yapan firma POSTAŞ A.Ş.'nin sahibi Recep Yalçın da bulunuyor. 

Öte yandan operasyonun belediyenin diğer birimlerine uzanabileceği ifade edilirken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın ise konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.