GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Aralık 2023 Pazartesi 08:47

Bayır, AK Parti’yi işaret etti… Karabağlar neden zor?

Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin kolay seçim kazandığını, dolayısıyla bu iki ilçeden biri yerine Karabağlar gibi zor bir ilçeden aday olmayı tercih edeceğini belirten CHP’li eski vekil Tacettin Bayır, “Karabağlar neden zor?” sorusuna, “AK Parti’nin adayının çok iyi çalıştığını görüyorum. Bir tehlike seziyorum. Yoksa Muhittin Selvitopu başarısız değil. Karabağlar, aleyhte göç alıyor. Bu göç, AK Parti’ye yarayabilir” yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ – CHP’den 25, 26 ve 27. Dönem İzmir Milletvekilliği yapan Tacettin Bayır, adının Büyükşehir yanı sıra üç ilçede de anılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

SONSÖZ TV’de Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtlayan Bayır, “Urla’da, Güzelbahçe’de seçim kazanmak kolay. Bu iki ilçe zaten yüksek oy veriyor CHP’ye. Önemli olan, aleyhte göç alan Karabağlar’daki oyumuzu artırmak” dedi ve AK Parti’nin adayına dikkat çekti. Karabağlar eski Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un, AK Parti’nin aday adayı olduğunu, Tunç’un Karabağlar’da çok çalıştığını ve tehlike sezdiğini anlatan Bayır, “Muhittin Selvitopu başkanımız çok başarılı bir başkan. Tehlike Muhittin Başkan’dan değil, AK Parti adayından kaynaklı” ifadesini kullandı.

MUHİTTİN SELVİTOPU GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR, ANCAK…
Urla ve Güzelbahçe’de CHP’nin çok kolay seçim kazandığını, bu nedenle kendisinin Karabağlar gibi bir ilçeden aday olması tercih edeceğini her fırsatta dile getiren Tacettin Bayır, “Karabağlar’da CHP üç dönemdir oyunu artırarak kazanıyor. Karabağlar neden zor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Dışarıda söylenen ve yazılıp çizilenler var. AK Parti burada 2 dönemdir aday arayışı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor. Son dönem söylenenlerle ilgili Karabağlar’daki eski kaymakamın aday gösterileceği. Uzun yıllar kentte kaymakamlık görevi yapmış bir arkadaş, sonra başka bir şehre vali yardımcısı olarak gitti. Bu arkadaşın Karabağlar’da bazı muhtarlarla ve bazı CHP’liler ile çekilmiş resimlerini gördüm. Bunlar bu arkadaşın bu işe ne kadar asıldığını gösteriyor. Ciddi bir aday kendisi. Mevcut başkan Muhittin Selvitopu görevini layıkıyla yapıyor, çok başarılı buluyorum. Kast ettiğim birini yermek, eleştirmek değil. Oyumuz azaldı gibi algılanmasın. Karabağlar, Güzelbahçe ve Urla gibi değil. O ilçelerde coğrafi anlamdaki yaygınlık ve şart meselesi ağırlıklı olarak iki katlı dubleks villa üzerine. Karabağlar’daki İnönü Caddesi gibi 8-10 katlı yapılar yok. Karabağlar Sanayi Sitesi gibi yoğun bir bölge yok. Karabağlar, İzmir’in en büyük ikinci ilçesi. Güzelbahçe, Karabağlar’ın 15’te 1’i. Urla kısmen daha büyük. Oralara yakıştırılmasının sebebi son zamanlarda Güzelbahçe’de oturduğum için; 20 yıldır orada ikamet ediyorum. Eşim Urlalı, kendim Karaburun-Mordoğanlıyım, yarımada çocuğuyum. Hiçbir şey bulamazsak Güzelbahçe’de bir muhtarlığa yakıştıran arkadaşlar var! Başkan olmadan yaşamımızı idame ettiririz, illa bir yere bir şey olalım gibi bir derdimiz yok. AK Parti’nin Karabağlar’da iddialı olduğunu düşünüyorum. Mevcut aday adaylarına bakınca. Güzelbahçe’de yüzde 78 oyumuz var, Bayır oraya gidip oyumuzu daha fazla yukarı taşıyamaz. Aşağıdaki oyu yukarı taşımak lazım. Karabağlar çok fazla göç alıyor, Suriyeliler geliyor. Göçün aleyhte olan tarafında. Yoksa Başkan Selvitopu’nun bir başarısızlığı olarak asla kast etmedim. Selvitopu iki dönem oldu, üç dönem olur mu bakalım.”