GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Kasım 2017 Cuma 16:28

Bayındır'da Öğretmenler Günü heyecanı

Bayındır'da Öğretmenler Günü, Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kiraz ve Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin konuşmaları ile devam etti. Ardından Bayındır Merkez İsmet İnönü Ortaokulu ve Anaokulu öğrencilerinin gösterileri sergilendi. Günün anlam ve önemine istinaden öğretmenler adına Furunlu Ortaokulu öğretmenlerinden Esra Kadıoğlu konuşmasını yaptıktan sonra, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi ve adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni yapıldı.

Bayındır Merkez İsmet İnönü Ortaokulu öğrencileri orotoryo gösterisi ve solo çalışmaları ile tekrar sahneye çıktıktan sonra Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Tören bitiminde Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli öğretmenlere menekşe hediye etti.

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk; ”Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek öğretmenlerimize hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de değerlerini vurgulamıştır. Atatürk ilke ve inkılaplarına içten bağlı, özverili, çevresine güvenen, inanç veren, insan ve yurt sevgisiyle dolu öğretmenlerimize her şeyden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.

Unutmayalım ki önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Bu gençleri de yetiştirmek siz saygıdeğer öğretmenlerimizin görevidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetlerin oluşturduğu çağı yakalamak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır.

Artık çağımız bilgi çağıdır… Bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler eğitim kurumları; bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine çıkacaksa bu öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle yetiştirecek “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümekte olan ve güzel Ülkemizin Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere emekli olmuş öğretmenlerimizin de Öğretmenler gününü kutluyor ve görevi uğruna hiç düşünmeden şehit düşmüş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Sevgili öğretmenler sizlere 365 günde bir defa değil, bir günde 365 defa hürmet etsek azdır. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunarak gününüzü tekrar kutluyorum.”