GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Mart 2018 Perşembe 14:55

Bayındır Belediyesi, Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nda

Antalya City Expo, Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı Antalya Expo Center'da düzenlenen törenle kapılarını meraklılara açtı.

Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği'nin koordinatörlüğünde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen  Antalya City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 30 Mart'ta sona erecek. Fuara Fas, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Kırgızistan, Kıbrıs, Azerbaycan, Umman, Lübnan, Karadağ, Ukrayna, Arnavutluk, Cezayir, Ürdün, Suudi Arabistan, Çin ve Kuveyt'ten gelen katılımcılar da yer aldı.

Antalya City Expo’da yerini alan Bayındır Belediyesi, İzmir Küçük Menderes Havzası belediyeleri arasında bir ilki gerçekleştirerek şehircilik alanında yaptığı çalışmaları tanıttı. Hazırlanan stantta; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi iş birliğiyle baştan aşağıya yenilenen Bayındır Şehir Stadyumu, tarihi belediyesi binası ve Tekel Hanı’nın restore ediliş öyküsü, sokak sağlıklaştırma çalışması kapsamında tarihi dokuya uygun şekilde halkın kullanımına geri sunulan evler ve dükkanlar, mezbele halden kurtarılan tarihi Hacı Sinan Hamamı ve cami tanıtımının yanı sıra, vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirmeleri için yapılan yaşam dolu parkların tanıtımı yapıldı.

Ayrıca bu yıl 21’inci defa Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali’nin de tanıtımı yapıldı. 2-6 Mayıs tarihleri arasında Bayındır’da gerçekleştirilecek festivalde her yıl olduğu gibi birbirinden renkli stantların yer alması bekleniyor. Çiçeğin ve üretimin başkenti Bayındır’a herkesin davetli olduğunu belirten Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli şunları söyledi ‘‘Güzel İzmir’in şirin ilçesi Bayındır’ımızı her alanda tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sadece çiçek ile değil doğal güzelliklerimiz ve tarihi dokumuz da bizi biz yapan önemli faktörlerden bir tanesi. Bunun bilincinde olarak Bayındır’ımıza şehircilik anlamında kazandırdığımız eserlerimizi burada tanıtabilme imkanı bulduk. Bu durum bizim için çok sevindirici. Bayındır’ımızı hak ettiği güzel yerlere ulaştırmak için sonuna kadar çalışacağız’’ dedi.