GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mart 2022 Cuma 17:42

Batur'un o sözleri mecliste gündem oldu: 'Cumhur İttifakı'na haksızlık yapılıyor!'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yokluğunda gerçekleşen meclis oturumunda ana gündem Başkan Batur’un SONSÖZ TV’de yapığı açıklamalar oldu. Başkan Batur’un açıklamaları ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Batur'un sözleri sonrası Cumhur İttifakı'na haksızlık yapıldığının altını çizerek "25 projenin 15’ini Valilik desteği ile gerçekleştiren başkanın ‘AK Parti hükümetinden destek almıyoruz’ söylemini doğru bulmuyoruz" dedi.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Başkanvekili Mahmut Esat Aslan’ın başkanlığında yapılan oturumda başkanlıktan gelen tek önerge ilgili komisyona sevk edildi. Komisyondan gelen 3'üncü Kısa Kısa Kemeraltı, Kısa Film Yarışması ve Çağdaş Romanlar Derneği ile imzalanacak iş birliği ile ilgili sözleşme ilgili raporlar ise mecliste oybirliği ile kabul edildi.

'YATIRIM' TARTIŞMALARINA BATUR DA DAHİL OLDU… 'YAĞMUR YAĞSA BİZE BRANDA ÇEKECEKLER!'

Dilek ve temennilerde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, meclis olarak 3 yılı tamamladıklarını belirterek “AK Parti grubu olarak Konak’ta Cumhur ittifakı ortağımız MHP ile birlikte kararların neredeyse yüzde 97'sini oybirliği ile geçirdik. Birçok konuyu siyaset üstü tutarak birlikte çalıştık. Keşke başkan da bugün burada olsaydı da yaptığımız eleştirilere cevap verseydi, çok arzu ederdik. Başkan önceki gün bir TV kanalında  (SONSÖZ TV'yi kast ederek) başta hükümetimizi hedef almak kaydıyla Konak’taki yapılan icraatlarla ilgili bir takım eleştirilerde bulundu. Gerçi son günlerde CHP’nin özellikle büyükşehirde çok fazla başvurduğu bir dil ve yöntem bu tutum. Anladığım kadarıyla başkanın da bu konuda bir pozisyon alması gerekiyor ki özellikle AK Parti grubuna ve MHP’ye yani Cumhur İttifakına haksızlık ettiğini düşünüyoruz” dedi.


‘25 PROJENİN 15’İ VALİLİK DESTEĞİ İLE’
Konak Belediyesi’nin bugüne kadar toplamda 25 projesinin 15’inin valilik ve İZKA desteği ile hayata geçirildiğini ya da geçirileceğini ifade eden Yıldız şunları söyledi:

 “Bundan dolayı Konak Belediyesi Başkanı Batur’un ‘AK Parti hükümetinden destek almıyoruz’ söylemini doğru bulmuyoruz. Sayın Başkan Batur, bilgi sahibi olmadan konuşmayı sevmeyen bir belediye başkanıdır. Bu günlük siyasetin kapışmalarının içine girmemesini temenni ederiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı önergemiz üzerine verilen cevabı incelerse Dünya Bankası ile ilgili gerçekleri orada görecektir. O zaman dün kullandığı ifadeleri kullanmaktan vazgeçecektir. Yaptığı bazı eleştirilere genel eleştiriler olduğu için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde gerekli cevapları vereceğiz. Bir takım eleştirilerine gelecek ay başkan burada olduğunda karşılılıklık ilkesine dayanarak cevap vereceğiz.

‘BAŞKAN GEREKLİ CEVAPLARI VERECEKTİR’
Başkan vekili Mahmut Esat Aslan da “Başkan burada olmadığı için doğal olarak ben onun namına bir şeyler söylemek istemiyorum. Eminim kendisi gerekli cevapları verecek” dedi. Gündem dışı diğer konuşmaların ardından oturum sonlandırıldı.

Öte yandan AK Partili Hakan Yıldız, Tunç Soyer'in geçtiğimiz aylarda AK Parti İl Başkanlığı'na giderek teslim ettiği kredi dosyasının bir örneğini belediye başkanı Abdül Batur'a iletilmek üzere Arslan'a verdi.