GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Temmuz 2022 Perşembe 08:44

Batur destek sözü veren Soyer’e seslendi: Ağa'nın eli tutulmaz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Konak Belediyesi’nin hizmet binası projesine maddi destek sözü verdi. Konak’ın Başkanı Abdül Batur henüz oranın belli olmadığını ifade ederken, “Tunç başkanımızdan takviye gelecek. Ne kadar olacağını bilmiyorum. Ağa’nın eli tutulmaz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Basmane Meydanı’nda uzun yıllar belediye hizmet ek binası olarak faaliyet gösteren ve yıkımı gerçekleştirilen alanda projelendirilen yeni hizmet binasının ihalesine Ağustos ayında çıkacaklarını söyledi.

Batur, İller Bankası’ndan belediye hizmet binası için alınan 100 milyon TL’lik kredinin hazır olduğunu ifade ederken sürecin kademeli olarak ilerleyeceğini belirtti. Batur, “İller Bankası’ndan kredimizi iş başlayınca alacağız. Kamu İhale Kurumu’na (KİK) başvurumuzu yaptık. Ağustos’ta ihalemizi yapmayı planlıyoruz. Kentimize güzel bir hizmet binası kazandırma noktasında iddialıyız. Tedirginliğimiz inşaat için artan maliyetler sebebiyle müteahhit girecek mi, girmeyecek mi? İyi bir müteahhit olacak mı? Tedirginliklerimiz bunlar. Laf olsun diye gelenler de var karnesini doldurmak için. İller Bankası’ndan gelecek para hak ediş yöntemiyle ödenirken  zaten parayı bankadan taksit miktarı kadar alacağız. Bu proje için kullanacağız. Kredimiz kenarda duruyor onu kullanmadık. Bu sene İller Bankası’nda 45 milyon TL civarında kredi kullanma hakkı aldık ama onu da kullanmadık” dedi.

KENDİSİ SÖYLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile belediye hizmet binasına büyükşehirden maddi destek konusunda görüşme yaptığını da anlatan Başkan Batur, destek sözünü aldığını söyledi. Batur, “Büyükşehir belediye başkanımızdan da takviye gelecek. Kendisinin de destek anlamında bir sözü oldu. Sağolsun ‘ben yardımcı olurum’ dedi. Bakalım Ağa’nın eli tutulmaz. İyi bir bina olacak” diye konuştu.

Belediyenin mali durumunun iyi olduğunu anlatan Başkan Batur şunları söyledi:

“Kasamızda ise durum iyi. Konak Belediyesi olarak bu dönem gayet rahatız. Önümüzdeki günlerde toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci var. Tedbirlerimizi alıyoruz, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ocak ayından itibaren tasarruf önlemi almıştık. Şimdi onun semeresini alıyoruz. TİS sürecine elimiz güçlü gireceğiz. İller Bankası’ndan paylarımız arttı. Geçen ay yüzde 100’lük artış aldık. Toplanan vergilerde yükselme olunca bize de bu artış yansıdı. Her ay 16-17 milyon TL civarında gelirken geçen ay 34 milyon TL gibi rakam geldi. Yanlışlık mı oldu dedik (gülerek) bütün belediyelere aynı şekilde geldi. İnşallah bu ayda aynı şekilde olur. Belediyeler biraz nefes almış oldu”