GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Ağustos 2023 Perşembe 09:21

Batur’dan ‘adaylık’ önerisi… Eylül’de isimler açıklanmalı!

Parti içi yaşanan tartışmalar yerine yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, aday belirleme süreci ile ilgili de öneride bulunurken “Eylül ayında bizde olmayan belediye başkanlıkları açıklanabilir. Tanıtım ve küskün vatandaşla temasın sağlanması ve yerel seçimlere hazırlığın yapılması lazım. 45 gün yetmiyor. Bizde olan belediyelerde de en az 3-4 ay kala açıklanması lazım. Aralık ayında hepsinin açıklanması lazım ki belediye başkanları sahaya çıksın çalışsın” dedi.

EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Batur, parti içi ‘değişim’ mesajları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Batur, “Herkes CHP ile yatıyor, CHP ile kalıyor. Türkiye'nin başka problemi yokmuş gibi… Türkiye batmış, nakit sıkıntısı içinde yerel yönetimler krediye ulaşamıyor, bankalar kredi vermiyor. Bunları tartışmak lazım. Ancak biz öyle bir tuzağa düşüyor ki bunları konuşmuyoruz. Bizim yerel seçimlere odaklanmamız gerekiyor. Bizim sıkıntımız şu; Bize oy veren kesim kızgın bize. Bunu belediye başkanları adayının bir an önce açıklanarak giderilmesi gerekiyor. Eylül ayında bizde olmayan belediye başkanlıkları açıklanabilir. Küskün vatandaşla temasın sağlanması ve yerel seçimlere hazırlığın yapılması lazım. 45 gün yetmiyor. Bizde olan belediyelerde de en az 3-4 ay kala açıklanması lazım. Aralık ayında hepsinin açıklanması lazım ki belediye başkanları sahaya çıksın çalışsın” ifadelerini kullandı.

ÜÇ BÜYÜK KENT İÇİNDE EN RAHATI…
İzmir’in diğer büyükşehirlere oranla daha rahat bir süreç geçireceğini belirten Batur, “İzmir’in oy oranlarına baktığınızda Ankara'ya, İstanbul’a göre daha rahat bir tablo var ancak bu rehavete sürüklenmemeli. İzmir Millet İttifakı ve dışarıdan partilerin desteklemesi ile en iyi oy oranın sağlandığı il. Bundan sonraki süreçte ittifakların devamı konusunda da bazı kararlar alınabilir. Kaybeden olunmak istenmez sonuçta... Yerel seçimlerde İzmir'de ittifak en iyi şekilde işledi. Ben İzmir’den umutluyum. Yine ittifaka gidebilir. Gidilmezse İzmir’deki vatandaşların duyarlılığı ile İzmir’de yine sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Ancak yine de rehavete kapılmamalı. İzmir üç büyük kent içinde en rahatı bana göre” diye konuştu.

VATANDAŞIN VERİLEN SÖZLERE BAKMASI LAZIM 
AK Parti'nin en büyük avantajının iktidarı elinde bulundurması olduğunu belirten Batur,  vatandaşlara da çağrıda bulunurken “Avantajları yeniden iktidarı yakalamaları. İktidar kamu gücü… Kamu gücünü her seçimde kullanmaktan çekinmeyen anlayış var. Yerel seçimde de bunu kullanacaklardır. Bunu Türkiye'nin genelinde kullanacaklardır. Vatandaşımızın da yerelden ziyade biraz genele de bakması lazım. Seçimden  önce verilen sözler neydi seçim sonrası gelinen nokta neydi? Buna bakılması lazım.Bizde bunu anlatmaya çalışacağız. İzmir’de adayları bizde duyuyoruz ancak belirleme noktası partilerin kendi iç meselesi, yorum yapmak istemem” dedi.