GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Mart 2022 Perşembe 08:23

Batur ‘İzmir’in kalbi neresi?’ sorusuna yanıt verdi: İzmirliler neresi olduğunu bilir!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın son dönemlerde kullandığı 'İzmir'in Kalbi Bayraklı' sloganını değerlendiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Bu konuda bizim polemiğe girme durumumuz yok. İzmir'in kalbinin neresi olduğunu bütün İzmirliler bilir. Gece nüfusu 400 bine yakın, günlük nüfusunun 1,5 milyon olduğu yer kan basıncının en yüksek olduğu yerdir. Yani kalbi olan yerdir" diye konuştu

EGEDESONSÖZ - İzmir'de Bayraklı Belediyesi'nin "İzmir'in kalbi Bayraklı" sloganıyla başlattığı tanıtım çalışması tartışmalara yol açmıştı. Bayraklı Belediye Meclisi'nde de sık sık tartışmalara neden olan konu hakkında meclis oturumunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Geçmiş dönemlerde İzmir’in kurulduğu Smyrna; yani İzmir’in kurulduğu yer Bayraklı... Yeni kent merkezi Bayraklı. Doğal olarak İzmir’in kalbi Bayraklı’ya yapılan bir reklam çalışması" ifadelerini kullanırken, gözler uzun yıllardır İzmirlilerin gözünde 'İzmir'in Kalbi' olarak bilinen Konak'ın bu slogana ne yanıt vereceğine çevrilmişti.

BAYRAKLI İÇİN GÜZEL BİR TEMA
SONSÖZ TV'nin konuğu olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kendisine sorulan "İzmir'in kalbi neresi?" sorusuna yanıt verdi. Bayraklı'da başlatılan kampanyaya destek veren Başkan Batur, konuya ilişkin "Serdar benim çok sevdiğim bir kardeşim. Kentin iyi belediye başkanlarından bir tanesi. Bu konuda bizim polemiğe girme durumumuz yok. İzmir'in kalbinin neresi olduğunu bütün İzmirliler bilir. Gece nüfusu 400 bine yakın günlük nüfusunun 1,5 milyon olduğu yer kan basıncının en yüksek olduğu yani kalbi olan yerdir. Bütün kamu kurumlarının hastanelerinin burada toplandığını görürsünüz. İzmir'in kalbini ben çıkarmadım. Rahmetli Süha Bey (Süha Baykal) döneminden beri İzmir'in kalbi denilen yer; Konak. Bayraklı için güzel bir tema işlemiş sayın başkan. 'Yeniden İzmir'in kalbi' diye.  Bir iddia ortaya koymuş saygı ile karşılamak lazım. Bir heyecan ortaya koymuş" açıklamalarında bulundu.