GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 12:41

Başvurularını yaptılar… İki vekil İzmir’i istedi!

Milletvekili aday adaylığı başvurularının bitimine saatler kala AK Parti’de hareketli dakikalar yaşanıyor. İzmir’de yapılan başvurular içerisinde ise dikkat çeken iki isim bulunuyor. Halen AK Parti’de milletvekilli görevlerinde bulunan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ile Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, İzmir’den aday adayı olmak için başvuru yaptı.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’de siyaset yürüten ve kariyerine TBMM çatısında devam etmek isteyen çok sayıda isim milletvekilliği aday adaylığı için başvurularını yapmaya devam ediyor.

Başvuruların tamamlanmasına saatler kala dikkat çeken iki ismin İzmir’de milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

İKİ DÖNEMDİR VEKİLLİK YAPIYOR
İzmir’den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı. Öztürk’ün Halen AK Parti Giresun Milletvekili görevini yürüten Cemal Öztürk’ün iki dönemdir Giresun’dan milletvekili olduğu ve Plan ve Bütçe Komisyonu ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Komisyonu’nda görevler yaptı. Öztürk ayrıca geçmişte MÜSİAD’ın İzmir Şube Başkanlığı görevini yapmasının yanında bir dönem de BMC’nin CEO’su’ydu.

RALLİCİ VEKİLDEN BAŞVURU
Bir diğer sürpriz ise Aydın’dan geldi. Halen Aydın Milletvekili görevinde olan Bekir Kuvvet Erim’in İzmir’den vekil aday adayı olmak istediği ve bu yönlü bir başvurusunun olduğu belirlendi. 2004-2014 yıllarında ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İsabeyli Belediye Başkanlığı yapan Erim, 2018 seçimlerinde Aydın milletvekili seçildi. Ralli merakı ile dikkat çeken Erim’in 2001 Türkiye Ralli Şampiyonası N3 şampiyonluğu, 2002 Türkiye Ralli Şampiyonası Citroen Trophy şampiyonluğu bulunuyor.