GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Temmuz 2017 Pazar 15:48

Başsavcıdan Madımak mesajı: “Bişey yapmalı”

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, sosyal medya üzerinden yayınladığı “2 Temmuz” mesajında Madımak otelinde katledilen 33 aydın için “Bişey yapmalı” dedi.

EGEDESONSÖZ- 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta katledilenler, 24. yılında Madımak Otel’inin önünde ve Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle anıldı. 33 aydın ve 2 otel görevlisi için gerçekleştirilen açıklamalarda ve anlamalarda “Adalet” istendi.

BARIŞIN, ADALETİN HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİ…
2 Temmuz, sosyal medyanın da gündeminde yer aldı.  Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek de sosyal medyadan yayınladığı mesaj ile  2 Temmuz katliamında yaşamını yitirenleri hatırlattı. Başsavcı Şimşek, mesajında barış ve adalet vurgusunda bulundu. Şimşek mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün 2 Temmuz... Bundan tam 24 yıl önce, sadece sanatsal bir etkinliğe katılmak üzere geldikleri şehirde saldırıya uğrayıp, otel odalarında can veren ülkenin geleceği ve ümidi 33 insanımız katledildi. Olaydan bugüne kadar herkes yazdı, çizdi, ancak yapılan hiçbir şey onları geri getiremedi. Oysa Anadolu Toprakları yüzyıllarca barışın adaletin hoşgörünün merkeziydi. Yunus Emreler, Mevlanalar ve Hacı Bektaş Veliler bu topraklarda yetişti. Sahi sonra bizlere ne oldu, kim bizleri bu hale getirdi? Hani bir şarkı sözü varya;Bişey yapmalı hey, bişey yapmalı...”