GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ekim 2022 Cumartesi 17:40

Başörtüsü teklifinde referandum önerisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü konusunda anayasa teklifi hazırladıklarını söyleyerek "Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma gidelim" dedi. Erdoğan teklifte bir ek maddenin olduğu belirterek, "Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını içeren bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladık" diye konuştu. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda düzenlenen "Battalgazi Devlet Hastanesi, Hekimhan Tünelleri, Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni"nde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan açıklamasında "Kadınlarımızı asla başı açık veya başı örtülü diye sınıflamadık, ayırmadık ama birileri kafasında bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Kılıçdaroğlu'na Malatya'dan tekrar sesleniyorum, ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim. Anayasa değişikliği teklifi hazır. Haydi sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim, parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin" dedi.