GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ağustos 2023 Cuma 17:24

Başkent Planları'na Konak Meclisi'nden onay!

İzmir Büyükşehir Meclisi’nde tartışmalara neden olan Başkent Hastanesi’ne ait Konak Halkapınar’daki parsele ait imar planı meclisten geçti.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Oturumu’nun ikincisi toplantısı gerçekleştirildi. Meclisi Konak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cenap Börühan yönetti.

Mecliste komisyonlardan oybirliği ile gelen raporlar yine oybirliği ile geçti. Raporların arasından bir madde dikkat çekti.

Mecliste ilk oturumda Konak’ın Halkapınar bölgesinde bulunan Başkent Üniversitesi bünyesindeki vakfa ait arazinin plan değişikliği konusu yeniden ele alınarak, İmar ve Tarihsel ve Kültürel Değerleri Koruma Komisyonlarına gönderilmişti. Komisyonlarda oy birliği ile gelen rapor, mecliste de oy birliği ile geçti.

Konu daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tartışmalara neden olmuştu.  Oy çokluğu ile birlikte meclisten geçen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 13 bin 234 metrekare büyüklüğündeki parselin emsal oranı 3,5 olarak belirlenmişti. Ancak SİT alanına komşu parselin imar planı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan geçemedi. Kurul’un talebi doğrultusunda planda revizyon çalışması yapılması için adım atılmış oldu.

HABERAL’A AİT
Halkapınar’daki İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası ile Türkerleri Mahall Bomonti İzmir projesine komşu değerli parsel Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından kurulan Başkent Üniversitesi’ne ait.

BAŞKAN ENGİN’İN SON DURUMU HAKKINDA MECLİS BİLGİLENDİRİLDİ
Meclis bitiminde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle hastanede olan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’i ziyarete gittiği için meclise katılamadığı belirtildi. Mecliste Başkan Engin’in durumunun iyi olduğunu belirten Börühan, konuyla ilgili olarak, “Ameliyat oldu. Sağlığının iyi olduğuna dair doktorlardan rapor aldık. En kısa zamanda şifasını bulacağını düşünüyorum” dedi.