GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2023 Cuma 19:16

Başkanvekili Koçer'den eleştirilere yanıt: Maaş ödeyen belediye başarılı sayılıyor!

Çiğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Vekili Ali Rıza Koçer, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe’nin meclis gündemiyle ilgili eleştirilerine yanıt vererek, “Gündemin azlığını çalışmamazlık olarak yorumlamak doğru değil. Bu dönem yaptıklarımız gelmiş geçmiş başkanların yaptığına eşit. Pandemi, deprem gibi olumsuzlukları yaşarken yaptığımız işler çok önemliydi. Belediyeler, bu ekonomik krizde cendereye girdi. Maaş ödeyebilen belediye artık başarılı sayılıyor. Çiğli Belediyesi kurumsallaştı” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  Çiğli Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Başkan Utku Gümrükçü’nün yokluğunda Başkan Vekili Ali Rıza Koçer’in idaresinde gerçekleştirildi. 

Toplantıda, gündem maddeleri görüşülürken mülkiyeti, Çiğli Belediyesi’ne ait Büyükçiğli Mahallesi 41245 ada 10 parsel, 41283 ada 3 parsel, 41294 ada 16 parselde bulunan taşınmazların satılması ile ilgili önerge tüm komisyonlarına gönderildi.

SAYIŞTAY’DA OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI
Meclisin açılışında Sayıştay raporu okundu ve raporda herhangi bir kamu zararı olmadığı ve suç tespit edilmediği belirtildi. Sayıştay’ın raporunu meclis üyelerine aktaran Başkan Vekili Koçer, raporda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını ifade ederek, “Belediyemiz sayıştay raporu olumlu çıkmıştır emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başarılar diliyorum” dedi.

BOZTEPE: DEMEK Kİ ÜRETİM YOK!
Toplantının dilek ve temenniler kısmında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe, gündem maddelerinin az olmasını eleştirerek, "Bugün gündemde dört konu var. Bu meclisin boşu boşuna toplandığını, Çiğli’de bir şey üretilmediğini görüyoruz. Başkanımız hala meclise gelmedi. Gelseydi kendisinin yüzüne soracağımız sorular olurdu.Çöp sıkıntısını sorardık. Kendisine mutluluklar diliyorum ancak biraz da Çiğli’ye zaman ayırması gerekir. Dört toplantıdan sonra 5'nci yılımız bitecek. Dilerdim ki Çiğli’de güzel işler yapılsaydı. Köyiçi revizesi bile yapılamadı. Önümüzdeki mecliste, artık başkanımızı görmek isteriz.Bizim adayımız da  Nedim Aslan’dır kendisine başarılar diliyorum” dedi.

ASLAN:BUNDAN SONRA HAKEM ÇİĞLİLİLER
AK Parti Meclis Üyesi Nedim Aslan ise söz alarak, “Çiğli’de yatırım yapmak adına boş geçireceğimiz zaman yok. Belediyenin hizmet proje ya da sorunlarla ilgili sorun yaşanacağını biliyorduk. Sürece bakıldığında haklı çıktığımızı gördük. Çiğliler bize muhalefet olma görevi verdi görevimizi yerine getirdik. Yeni bir süreç başlıyor. Artık hakeme gideceğiz. Bundan sonraki süreç hakem heyetindedir. Her mecliste, her alanda, çarşı- pazarda başkanımızı görmek isterdik.Yeni süreçte yeni adaylar var. Bundan sonraki süreç ev sahibindedir, Çiğlililer'dir. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

KOÇER: ÇALIŞMAMAZLIK OLARAK DEĞERLENDİREMEYİZ
Başkan Vekili Koçer, eleştirilere yanıt vererek, “Gündemin azlığını çalışmamazlık olarak yorumlamak doğru değil. Bu dönem yaptıklarımız gelmiş geçmiş başkanların yaptığına eşit. Pandemi, deprem gibi olumsuzlukları yaşarken yaptıklarımız çok önemliydi. Belediyeler ekonomik krizde cendereye girdi. Maaş ödeyebilen belediye artık başarılı sayılıyor. Daha önce 40 liraya alınan malzeme artık metresi 270 TL. Akıl alır gibi değil. Eksiklerimizden bir tanesi kreş sözüydü. Kreşi yapamadığımız için üzgünüz ancak bunun dışında güzel işler başardık. Çiğli Belediyesi kurumsallaştı. Kadın Aile Birimi tarih yazıyor. Kendimize haksızlık yapmayalım. Çöplerle ilgili sıkıntı yaşadık en büyük sebebi ekonomik. Krizler hem işçiyi hem bizi vuruyor. Kırmadan dökmeden bu işin içinden çıktık. Nedim Aslan’a da başarılar diliyorum” dedi.