GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Mayıs 2021 Cuma 16:37

Başkanlardan orkinos çiftliği kararına sert tepki!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde 5 kez iptal kararı verilen ve Danıştay tarafından da iptal kararları onaylanan orkinos çiftliğine yeniden vize verilmesi tepkilere neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeniden yargı yoluna gideceklerini açıkladı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise tsunami sonrası zarar gören balıkçıların zararlarının karşılanması için devlet tarafından dağıtılan ağlarla ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Devlet yetkilileri ile şirketin birlikte hareket ettiğini iddia etti.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- Seferihisar Sığacık Körfezi'nde yapılması planlanan Orkinos Balık Çiftliği ile ilgili mahkemeden gelen beş ret kararının ardından, şirketin yeniden ÇED olumlu raporu alması, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in tepkisine sebep oldu. Başkanlar, bu kararı içlerine sindiremediklerini, yine yargıya gideceklerini bildirdi.

SOYER: İNANAMIYORUM, HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  karara tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "İnanamıyorum, hayretler içerisindeyim. Orada orkinos balık çiftliğinin kurulmaması için senelerdir mücadele veriyoruz. Şirketin yeniden ÇED olumlu raporu almış olmasına çok şaşırdım. Tekrar dava açacağız elbette. Kesinleşmiş mahkeme kararları, bilirkişi raporları var. Bunlara rağmen nasıl oluyor da bir üniversite, olumlu rapor yazabiliyor? Nasıl ÇED olumlu raporu verilebiliyor? Biz hukuka güvenmezsek, nasıl yaşarız? Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

YETİŞKİN: DEVLET İLE ŞİRKETİ O GÜN KOL KOLA GÖRDÜM
 Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise çarpıcı bir örnekle tepkisini gösterirken, "Devlet, bunlarla kol kola iş yapıyorsa, böyle bir karar benim için şaşırtıcı olmaz" dedi ve şunları söyledi:

"Bu gelişmeden haberim yoktu, sizden duyuyorum. Yine yargıya başvuracağız. Bu işin peşini asla bırakmayacağız, pes etmeyeceğiz. Ben aslında böyle bir şey olacağını tahmin ediyordum. Şöyle ki; deprem zamanında yaşadığımız tsunami sonucunda balıkçıların ağları zarar görmüştü. Devletin bu zararı karşılayacağı ifade edildi. Bir iki gün sonra balıkçılarımıza ağlar dağıtılmaya başlandı. Ağları dağıtanlar, orada orkinos balık çiftliği kurmak isteyen şirketin elemanlarıydı. Devletle, o şirketin kol kola olduğunu gördüm, o gün.  Devlet, bunlarla kol kola iş yapıyorsa, böyle bir kararın çıkması da şaşırtıcı olmaz elbette. Biz hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Adalet yerini buluncaya kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse, davamızı daha üst mahkemelere taşıyacağız.