GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Kasım 2017 Perşembe 10:37

Başkanlar toplantısında İzmir eleştirisi... Konyalı başkan sinirleri bozdu!

Konya’nın Tuzlukçu İlçesi Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa Ankara’daki belediye başkanları toplantısında İzmirli başkanları eleştirdi. Başkanları “egosu yüksek, tepeden bakanlar” olarak nitelendiren Akbuğa’nın İzmir’den çok sayıda belediyeden taleplerde bulunduğu öğrenildi

EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) CHP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından organize edilen “belediye başkanları” buluşması sonrasında katılımcılar il ve ilçelerine döndü. İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığında Ankara’ya giden başkanlar da akşam geç saatlerde İzmir’e geldi. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun özellikle yerel yönetim-kırsal kalkınma konusunda İzmir’e örnek gösterdiği toplantıda CHP’li belediye başkanlarına övgüler yağdırmıştı. Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin elindeki büyük şehirleri de alma hedefi çerçevesinde verdiği mesajlar başkanları da memnun etmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun örnek gösterdiği İzmirli belediye başkanlarına toplantının basına kapalı bölümünde Konya’dan eleştiri geldiği öğrenildi. Konya’nın 6 bin 800 nüfuslu ilçesi Tuzlukçu’nun Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa başkanlara kızdı. Akbuğa’nın toplantıda, “Biz aynı partiye mensup belediye başkanlarıyız. İhtiyaçlarımız var. İzmir’deki belediye başkanlarının egosu yüksek, tepeden bakıyorlar. Randevu bile alamıyoruz. Bir şey isteyemiyoruz” dediği öğrenildi.

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İzmir’deki neredeyse tüm CHP’li ilçe belediye başkanlarını arayıp randevu talebinde bulunduğu öğrenilen Akbuğa’nın bazı belediyelerden çöp arabası, bazılarından da kamyon, kamyonet ya da dozer istediği dile getirildi. Akbuğa’nın taleplerinden bunalan başkanların durumu sorun haline getirmesine de kızdıkları belirtildi.

İLK TEPKİ DALGIÇ'TAN
Toplantı sonrasında İzmir adına Akbuğa’ya ilk tepki Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’tan geldi. Akbuğa’nın yaptığının doğru olmadığını belirten Dalgıç’ın, “Bir şey istemenin de bir adabı, usulü var. Biz her yere istediğimiz her şeyi veremiyoruz. Kanun, yasalar çerçevesinde işlem yapmak zorundasınız. Ayrıca bizim bölgemizde belediyeler, ihtiyaç sahibi ilçeler yok mu? Konya’dan bakıp da İzmirli başkanları eleştirmek doğru değil” dediği öğrenildi.