GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Aralık 2023 Pazartesi 15:20

Başkan adayı Atila, vizyonunu anlattı, iddialı konuştu: Yüzde 70 oy potansiyelimiz var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, “Elimizden geleni yapacağız. Yüzde 70’e yakın oy alma potansiyelimiz var. İyi adaylarla birlikte… Farklı görüşten bir sürü insanlar var. Cumhur İttifakı tarafından da izleniyoruz. Genel Başkanımız Egeli. Ege’yi ortaya kattığımızda hepimizi heyecanlandırmalı” dedi. Atila ayrıca “Ben makamı kullanan bir belediye başkanı olmadım. Bizim makamımız sokakta. Hemşerilerimizle beraber kararlı ve çalışkan ekibimizle birlikte İzmir için yeni bir siyaset anlayışı ortaya koyuyoruz” açıklamasını yaptı.

EGEDESONSÖZ - Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Romantik Türk, Can Radyo ve İzmir Kent Haber’in ortaklaşa düzenlediği radyo programına katıldı. 

İZMİR’İ HAK ETTİĞİ SÜPER LİGE KAVUŞTURMAK ARZUSUNDAYIZ
Atila yaptığı değerlendirmede ortak akıl vurgusu yaptı, İzmir için projelerinin hazır olduğunu kaydetti. Olgun Atila açıklamasında “İzmir bizim evimiz. Dolayısıyla evimizin en iyi temsiliyle ilgili bir iddia ortaya koyduk. Geçmişte yaptıklarımızın gelecekteki yapacaklarımızın teminatıdır. İzmir, duruşunu her zaman Cumhuriyet ve Atatürk anlamında bir duruş ortaya koymuştur. İzmir dışından gelen vatandaşların da İzmir’e ayak uydurduğunu ve uyum içerisinde yaşadığını görüyoruz. İzmir’imizde yaşayan 30 ilçenin bütün mahalle ve sokaklarında yaşayan insanları bütün hemşerilerimizi bizim ailemiz. İzmir’in bütün sorunlarına eşit bir şekilde yaklaşılacak. Bornova’da görev yaparken Büyükşehir meclisinde Buca-Kaynaklar’ın sorunu için de uğraştık. Hiçbir ayrım yapmadan tüm mahalleye eşit hizmet götürdüm. Bize oy veren-vermeyen ilçeler arasında da ayrım yapılmayacaktır. Bir İzmirli olarak bütün İzmir’den oy talep ediyorum. En iyi hizmeti vermek için ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Ortak akılla hareket edeceğiz. Teknik çözümlerle, üniversitelerimizle, muhtarlıklarla hareket edeceğiz. İzmir’i hak ettiği süper lige kavuşturmak arzusundayız. İzmir, Türkiye’nin siyasetinde, kültür alanında, spor alanında bütün alanlarda en iyi şekilde çok kısa bir süre içerisinde hazırlanıp yukarıya çıkacaktır” diye konuştu.

‘BİZİM MAKAMIMIZ SOKAK’
Atila, Büyükşehir’e aday adaylığı başvurusunun vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını belirtti. “Biz kendimizi İzmirli hemşerilerimize emanet ettik. İzmir’in sesi ve yüreği olmaya talibiz” diyen Atila, konuşmasına şöyle devam etti:

“Siyasette genç görünen bir insanım ama yaklaşık 20-25 yıldır bir emeğimiz var. Farklı sivil toplum örgütlerinde de mücadele verdik. Güzel İzmir için bir iddia ortaya koyduk. Siyaset bir iddia işidir. Bu heyecanı daha da büyüteceğiz. Bize, kardeşinize sahip çıkmanızı temenni ediyorum. Ben makamı kullanan bir belediye başkanı olmadım. Bizim makamımız sokakta. Hemşerilerimizle beraber kararlı ve çalışkan ekibimizle birlikte İzmir için yeni bir siyaset anlayışı ortaya koyuyoruz”

‘SİYASET ANLAYIŞI DEĞİŞMELİ’
CHP’deki değişim süreci hakkında değerlendirme yapan Atila, “1996 yılından 2008 yılına kadar değişim başlığı altında köşe yazıları yazdım. Değişmeyen tek şey değişimdir. Siyaset anlayışımızı da değiştirmemiz lazım. Ben mimarım. Bir mimarın müşterisiyle görüşmesi de bir zaman gerektiriyordu. Şimdi öyle değil. Ben siyasette katılım ve katılımcılık ilkesinin artmasını istiyorum. Siyasete daha fazla insan katılmalı. Siyaset yapma tarzımızı değiştirmeliyiz. Sürece bizim başlatmaya çalıştığımız sokak hareketini oluşturarak tabanla da birlikte hareket ederek düzgün bir sinerji yakalandığında müthiş bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız, önce parti içinde sonra genelde bir değişim başlattı. Yerel seçimlerde yüzde 25 gibi bir hedef koydu. İzmir’de, Manisa’da, Kars’ta, Yozgat’ta en yüksek oyu almak için ortaya iddialar koymamız gerekiyor. Her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum ve bu olumlu motivasyonum. Diğer partili kardeşlerimiz ile ittifak içinde olan ve olmayan partidekileri ikna ederek iddiamızı sürdüreceğiz. Değişimin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Özellikle gençlerin ve kadınların sürece katılmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VAR’
Atila, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse siyasette kapsayıcılık anlayışını ortaya koyacaklarını belirterek “Yaklaşık 12-13 yaşından bir siyaseti çok yakından takip ediyorum. Geçmişteki birçok büyükşehir belediye başkanlarının düşüncelerini, projelerini çok yakından takip ettim. Bunların hepsinin değerli İzmir projeleri var. Bunları değerli bir ansiklopedi gibi görüyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu ile uzun süre çalıştık, Tunç Soyer ile çalışma imkanı buldum. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Hepsi büyüğümüz, onların fikrini almak tecrübelerinden yararlanmak önemli. Onların görüşlerini değerlendiririm hep. Zaman içerisinde bazı projeler içerisinde hukuki süreçler, o günkü bakış açıları farklı olabilir. Sivil toplumla, vatandaşlarla, işçi sendikalarıyla çoğunluğu sağlayarak hareket etmek gerekir.  Belki referandum yapmak gerekebilir” dedi.

‘BORNOVA İZMİR’İN ORTALAMASI’
‘Bornova Belediye Başkanıyken yapılan mikro ölçekli projelerin İzmir’e yayılacağını taahhüt ediyor musunuz?’ sorusu üzerine Atila, “İzmir bizim evimiz. ‘Bornova bizim evimiz’ derken bundan önceki yıllarda dediğim gibi şimdi ‘İzmir bizim evimiz’ diyoruz. Bornova, İzmir’in ortalamasını veriyor. CHP Bornova’da yüzde kaç alıyorsa İzmir de onu alıyor. Bütün partiler aynı oyu alıyor. İzmir’in üniversite, sanayi, tarım kenti Bornova. Bizde çok farklı projeler var. Bazı projeler var. 30 ilçeye uygulayacağımız projeler var. Örneğin Dost market. İhtiyaç sahibi vatandaşların özellikle kadınlara kartlar verilerek ihtiyaçların karşılandığı bir çözüm. Tarım kooperatifleri kurmuştuk. Bugün Bornova’da, yarın Beydağ, Tire ve Kiraz’da olacağız” diye konuştu.

30 İLÇEDE ‘OLGUN ATİLA GELİYOR’ SEVGİSİ VAR
Aday adaylığı sonrası kendisine yapılan geri dönüşleri hakkında konuşan Atila, “Cuma günü Bayındır’dayız, öğleden sonra Kemalpaşa’dayız. Bugün Bornova’dayız. Ortaya bir hedef koyuyoruz. Kemalpaşa, Bornova’dan daha yüksek katılım göstemeli. Bizi tanıyan, tanımayan herkesin sokağa çıkmasını istiyoruz. 30 ilçede Olgun Atila geliyor sevgisi var. Yorulduğum halde yorulmuyorum,  dinleniyorum. Sokağa inince bu gibi duruşlar beni mutlu ediyor” dedi.

‘SÜREKLİ GÖRDÜKLERİ BİR BAŞKAN OLMAK İSTİYORUM’
Atila, aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra diğer Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylarını da arayarak konuştuğunu ve tebrik ettiğini belirtirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i arayıp randevu talep ettiğini dile getirdi.  Atila, “Aday olursak da en yüksek oyla projelerimizi gerçekleştireceğiz. Beni sürekli caddelerde gördükleri belediye başkanı olmak istiyorum. Kırsal kesimdeki insanların samimiyeti çok farklı. Belediye başkanıyken İzmir’in bütün değerlerine dersimize çalıştık. Bu işi en iyi bilenlerle konuşuyoruz. Öncelik sırasına göre hepsinin birer birer ortaya koyacağız” diyerek sözlerini sürdürdü.

VERİLMESİ GEREKEN SİYASİ MÜCADELE VARSA HER KESİMLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
“Merkezi hükümetle oturup istişare eder misiniz?” sorusu üzerine Olgun Atila şöyle konuştu:

“Herkesle uyumlu bir beyaz sayfa açarak kentin öncelikli sırasına göre yapılması gerekenleri sırasıyla yapacağız.  Tabii ki merkezi hükümetle uyumlu çalışacağız ama oy veren, vermeyen hesabı yapmayacağız. Mümkünse bütün kararları meclisten oy birliğiyle geçireceğiz. Oy birliği arıyorum. Bu bizim yönetim anlayışımız. Verilmesi gereken siyasi mücadele varsa her kesimle birlikte mücadele edeceğiz. Buna da İzmir’in hakları söz konusuysa İzmirli mücadelesi diyeceğiz. Yaşanabilir bir kent için her türlü mücadeleyi herkese karşı vereceğiz”

 ‘YÜZDE 70 OY POTANSİYELİMİZ VAR’
Oy alamayacakları insanın olmadığını dile getiren Atila, “Biz elimizden geleni yapacağız. Yüzde 70’e yakın oy alma potansiyelimiz var. İyi adaylarla birlikte… Farklı görüşten bir sürü insanlar var. Cumhur İttifakı tarafından da izleniyoruz. Genel Başkanımız Manisalı, Egeli. Ege’yi ortaya kattığımızda hepimizi heyecanlandırmalı. Özgür Özel’i ve yol arkadaşlarının yolunu neden açmayalım? Bu da mümkün” dedi ve şunları ekledi:

“Ben 37 yaşında Bornova Belediye Başkanı olduğumda ya bu olmaz, çocuk dediler. Bir araştırma yaptık. Nüfusun büyük çoğunluğu genç. Genç Bornova’ya Olgun başkan… Büyük Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı bitirdiğinde 38 yaşındaydı. Biz ona yakışan evlatlar olarak bunu daha ileriye taşımamız gerekir, bizden sonraki gençlerin de.”