GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2018 Cuma 13:22

Başkan Yücel'den kurultay mesajı: İzmir olarak düşüncemiz...

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, kurultay üzerinden verdiği mesajda, “Bizim İzmir olarak düşüncemiz bu kurultayda Türkiye'ye bir mesaj verilmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi AKP'den daha iyi yönetecek kadrolara sahip olduğumuzu tüm Türkiye’ye göstereceğini düşünüyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hafta sonu gerçekleşecek kurultaya kilitlendi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına rakip olarak 18’inci Olağanüstü Kurultay’da seçim kaybeden Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu çıktı.  

Kurultayda partinin organlarının seçimi de gerçekleşecek. Parti Meclisi (PM) için talep yoğunluğu dikkat çekiyor. Partinin kalesi konumunda olan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun milletvekili seçildiği kent İzmir’in göstereceği refleks merak ediliyor.

Seçilen 52 kurultay delegesi, PM ile YDK üyeleri ve milletvekilleriyle İzmir şu an mevcut yönetime tam ve açık destek halinde. İzmir’in blok olarak Kılıçdaroğlu’na destek vermesi bekleniyor. Yine de küçük çaplı bir firenin verilebileceği de parti kulislerinde konuşuluyor.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 7 Ocak’ta gerçekleşen kongrede göreve gelmesinin ardından kurultay tavrını net olarak açıklamıştı.

BİZİM İZMİR OLARAK DÜŞÜNCEMİZ…
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine Ankara’da gerçekleşen il başkanları toplantısına katılan Yücel, zirve sonrasında açıklamalarda bulundu.  

Yücel, “81 İl başkanı olarak dün genel başkanımızla kurultay süreciyle ilgili toplantı yaptık. İl başkanlarımız görüşlerini aktardılar. Ayrıca genel başkanımızla bir görüşme gerçekleştirdik.  Önümüzdeki kurultay süreci ve sonrasında izleyeceğimiz seçim stratejisi hakkında görüşlerimizi paylaştık. Bizim İzmir olarak düşüncemiz bu kurultayda Türkiye'ye bir mesaj verilmesidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2019'da iktidar olacağını, bu amaçla, bu iradeyle ve bu kararlılıkla yola çıktığımızı, CHP iktidar olduğunda ülkemizi AKP'den daha demokratik bir şekilde, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak yöneteceğini, ülke genelinde birlik,  beraberlik ve barış ortamı sağlanarak, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu, TBMM'nin ve demokrasinin tüm kurumlarının işler hale getirilip, ülke genelinde  adaletin ve hukukun üstünlüğünün tesis edileceğini, ülkenin kaynaklarının adil ve tarafsız bir şekilde tüm toplumun huzuru ve refahı için kullanılarak toplumsal ve ekonomik sorunların çözüleceğini tüm Türkiye'ye duyurmak,  bu konuda 7'den 70'e tüm Türkiye'ye umut olmak...

Gençlerimize umut olmak, kadınlarımıza, çocuklarımıza umut olmak, işçilerimize, emekçilerimize, emeklilerimize ve yaşlılarımıza umut olmak, iktidara geldiğimizde toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağımızın mesajını vermek. Kurultayımızın birlik ve beraberlik içinde gerçekleşeceğini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkeyi AKP'den daha iyi yönetecek kadrolara sahip olduğumuzu tüm Türkiye’ye göstereceğini düşünüyorum. Genel başkanımız dışında başka adaylar da olması bizim partimizin zenginliğidir, demokrasi kültürünün bir gereğidir. Önemli olan kurultaydan daha güçlü, Türkiye'ye umut olan bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıkmasıdır” dedi.