GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Mayıs 2024 Pazartesi 21:02

Başkan Yorgancılar'a sendikadan 'yeşil pasaport' tepkisi: Özür bekliyoruz!

Ege Bölge Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın "Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara verilsin” çağrısına Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'ın meslekte 21 yılı doldurmayan memurların yeşil pasaportlarının geri alınması ile ilgili açıklamasına Tüm Yerel Sen'den tepki geldi.

Sendikanın örgütlenme sekreteri Devrim Onur Erdağ yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mayıs ayı olağan meclis toplantısında EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ö “Bugünkü durumda ihracatçı için verilecek yeşil pasaport için bazı hususlar var. Bize göre döviz getirmek için kazananlara verilmesi temel almalı. Kamuda sadece birinci derecede kademeden itibaren 21 yılını dolduran çalışanlara veya müdür ve üstü olanlara verilsin gerisinden geri alınsın” demiş.

Sayın Yorgancı Memurlar
İdarenin kendisine verilen kamu hizmetlerini yerine getirebilmesi için hem taşınır ve taşınmaz mallara hem de gerçek kişilere ihtiyacı vardır. Bunların birincisine maddi unsur ikincisine ise beşeri unsur denilmektedir. Maddi unsur ile beşeri unsur birbirlerinin tamamlayıcısıdırlar. Birinin eksikliği diğerini anlamsız kılar. İdare, mevzuatın kendisine verdiği yetkileri gerçek kişiler aracılığıyla kullanmaktadır. Bu gerçek kişilere kamu personeli ya da kamu görevlileri denilmektedir. Kamu görevlilerinin ağırlık noktasını memurlar oluşturmaktadır.  Birçok ilde ve kurumda insanüstü bir gayretle hizmet üretmeye çalışarak, yetersiz kadrolar nedeniyle ağır bir iş yükü altında adeta ezilmektedir.

Polis,asker,öğretmen,sağlık çalışanları,yerel yönetim çalışanları olmak üzere 5,5 milyon memur yıllarca  ağır iş yüküyle çalışarak devletin iş yükünü hafifleterek alın teriyle hak ederek aldığı yeşil pasaportu ötekileştirici düşünce ve tavrınızla memurları küçümseyerek geri alınmasını talep etmek emeğe ve emekçiye yapılan büyük bir saygısızlıktır. 

Yeşil pasaport ihtiyacınız varsa memurları ötekileştirerek değil yeşil pasaport faydalanma şartlarından  size uygunu olan  üç yılda yıllık ortalama 1 milyon dolar ve üzerinde ihracat yaparak alabilirsiniz.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanına yakışmayan ötekileştirici düşünce ve tavrınızı kınıyor,devlette sürekliliği sağlayan 5,5 milyon memur emekçisinden özür dilemenizi bekliyorum.