GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
31 Mayıs 2024 Cuma 09:17

Başkan Yorgancılar 4 bölgeyi işaret etti: Uydu kentler yapılmalı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 127'nci toplantısının ardından Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar toplantıya dair açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında İzmir'de sanayinin yoğun olduğu Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Bergama'ya uydu kentler yapılması gerektiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 127'nci toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde yapıldı. Toplantıda kurulda temsil edilen İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve İzmir Kalkınma Ajansı yetkilileri projelerine dair sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya dair açıklamalarda bulunan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kentsel planlama için ortak akıl vurgusu yaptı.

Yorgancılar ayrıca organize sanayi bölgelerinin yoğun olarak bulunduğu Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Bergama’yı yeni konutların yapılabileceği bölge olarak gösterdi.

Yorgancılar’ın yaptığı açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY Başkanlığında gerçekleştirilen İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantımızı gerçekleştirdik. Odamız faaliyetleri ile kentimizin Türkiye ekonomisindeki yeri ve sanayi performansına ilişkin paylaşımda bulunduk. Üretimin sürdürülebilirliği ile birlikte ortak akıl ile kentsel planlamayı da mutlaka öncelemek gerekiyor.

İzmir’de yeni konut yapabileceğimiz dört bölge var. Kemalpaşa, Aliağa, Torbalı ve Bergama. OSB’lerimiz ağırlıklı olarak bu bölgelerde bulunuyor. Bugün 75 bin kişi her gün İzmir’den Manisa’ya gidip geliyor. Örneğin Almanya’da bu kadar fazla personel taşıması yapılmıyor. Çalışan kesim iş yerlerinin olduğu bölgede yaşıyor ve orada her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Uydu kentler kurulması yoluyla kentin ortak akıl ile yeniden yapılanması gerekiyor. Ayrıca son günlerde sürekli gündeme gelen sokak hayvanlarına ilişkin de söylemeden geçemeyeceğim;  her canlı değerli ve önemli. Sokak hayvanlarını sadece kısırlaştırmak ve tekrar sokağa terk etmek çözüm değil. Sevimli dostlarımızın bakım merkezlerinde yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamamız gerekiyor.