GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:21

Başkan Yılmazlar 'bundan sonrası için sıkıntı büyük' dedi: İki gün sonraki maaşları düşünüyorum!

Yaşanan zamlar sonrası zorluk çektiklerini dile getiren Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Vallahi ben iki gün sonra ödeyecek olduğum işçi parasını düşünüyorum. Gelen paramız inanın işçiye yetmiyor, bırakın memuru... Küçük belediyeyiz ama kendi öz kaynaklarımızla bunları tamamlıyoruz. Ama bundan sonrası için sıkıntı büyük” diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son aylarda üst üste gelen zamlar sonrası başta vatandaşlar olmak üzere birçok kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, özellikle akaryakıta gelen zamlar sonrası vatandaşlar kadar kamu kurumu olan belediyeler de isyan etmişti. Özellikle muhalefet kanadında bulunan belediyelerin tepki gösterdiği süreç hakkında Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar açıklamalarda bulundu.

Gelen zamlar ile birlikte işçi maaşını ödemekte zorlandıklarını belirten Yılmazlar, “Vallahi ben iki gün sonra ödeyecek olduğum işçi parasını düşünüyorum. Gelen paramız inanın işçiye yetmiyor, bırakın memuru... Küçük belediyeyiz ama kendi öz kaynaklarımızla bunları tamamlıyoruz. Ama bundan sonrası için sıkıntı büyük” ifadelerini kullandı.

15-20 MİLYON TL ARASI…
Artan maliyetler sonrası seçime kadar ek bütçe talebinin olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Yılmazlar, “Muhakkak artacak. Ek bütçe yapacağız. Ben belediyeyi 7 milyonla devralmıştım, şu an 90 milyon. 15 veya 20 milyon arası ek bütçe yapacağım” diye konuştu.

DAYANIŞMA İLE ATLATACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile süreci aşacaklarına da dikkat çeken Yılmazlar, “Kendi öz kaynaklarımız var, onlarla destek oluyoruz. Tabii İzmir Büyükşehir Belediyemiz var, bizim en büyük gücümüz. Büyükşehir ile biraz daha takviye etmeye çalışıyoruz. Sağ olsun başkanımızda bize destek oluyor. Mazot, gübre, yem konusu… Hayvancılık ve tarımla geçinen bir bölge olduğumuz için çok zorlanıyoruz ama sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize biraz daha destek oluyor. Biz bu süreci dayanışma ile beraber atlatacağız” dedi.