GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2021 Çarşamba 08:54

Başkan Yetişkin'den o şirkete: Artık hukuka karşı gelmeyin!

Sığacık açıklarında kurulması planlanan orkinos çiftliğiyle firmanın yaptığı itirazın, mahkeme tarafından kesin hükme bağlanmasını değerlendiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Biz hukuk mücadelesini kazandık. Firmadan tek isteğimiz, bu kez hukuka saygı duymaları" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Sakin Şehir Seferihisar'ın Sığacık açıklarında yapılması planlanan orkinos çiftliği projesine son sözü mahkeme söyledi. Orkinos çiftliği için verilen "ÇED Olumlu" kararının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine Başaranlar şirketinin yaptığı itiraz, kabul edilmedi. Mahkeme, gerekçeleri tek tek sıraladıktan sonra iptal kararını yeniledi ve kesin hükme bağladı.

HUKUKA KARŞI GELMEKTEN ARTIK VAZGEÇİN
Bu önemli gelişmeyi değerlendiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, firmayı, hukuka, yargı kararına saygılı olmaya davet etti. Başkan Yetişkin, şunları söyledi:

"Tam 8 yıldır verdiğimiz hukuk mücadelesinde bir kez daha haklı çıktık. Firma, ne yaparsa yapsın, fark etmez. Çünkü haklı olan biziz. Bu konudaki mücadelemizi sonuna kadar yaparız. Artık işin sonuna gelindi. Mahkeme, Sığacık açıklarına orkinos balık çiftliği yapılamaz kararı verdi. Firmaya karşı açtığımız daha önceki davaları da kazanmıştık ama hiçbirini uygulamadılar. Bu kez hukuka, yargı kararına saygılı olmalarını bekliyoruz. Hukuka karşı gelmekten vazgeçmelerini tavsiye ediyorum. Son mahkeme kararı uygulasınlar ve bizi, Sığacık'ı artık rahatsız etmesinler."