GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ağustos 2023 Cuma 09:14

Başkan Yetişkin’den Belediyeler Birliği'ne tepki: Araç, kepçe istedik, 3 bisiklet gönderdi!

Türkiye Belediyeler Birliği’nden araç talepleri olduğunu ancak karşılanmadığını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Belediyeler Birliği’nden birçok şey istedik ama şu ana kadar  bize sadece üç tane bisiklet gönderdiler. Başka bir şey göndermediler. Mesela çöp kamyonu, kamyon, araç, kepçe istedik, şu ana kadar hiçbir şey gelmedi. Bisikleti de kendileri hediye olarak göndermişler bize” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 1945 yılında belediyeler arasında işbirliği için kurulan ancak son yıllarda özellikle yönetiminde AK Partili belediyelerin yer alması ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile AK Partili belediyeler arasında tartışmaların odağına getirilen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) bu kez de verdiği/vermediği yardımlar ile gündemde…

Özellikle muhalefet belediyeleri destek alamamaktan şikayet ederken kimi CHP’li belediyelerin ise ‘aldıkları’ yardımlar dikkat çekiyor. Süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, dikkat çekici bilgiler paylaştı.

SADECE BİSİKLET YOLLADILAR
TBB’den bir çok talepleri olduğunu belirten Yetiştin, “Biz Belediyeler Birliği’nden bir çok şey istedik ama şu ana kadar  bize sadece üç tane bisiklet gönderdiler. Başka bir şey göndermediler. Mesela çöp kamyonu, kamyon, araç, kepçe istedik, şu ana kadar hiçbir şey gelmedi. Sadece bisiklet gönderdiler bunların yerine. Bisikleti de kendileri hediye olarak göndermişler bize” dedi.

AYRIMCILIĞI HİSSEDİYORUZ
Taleplere rağmen neden bisikletin yollandığının sorulmasına da yanıt veren Yetişkin, “Vallahi bilmiyorum. Ben de anlamadım. Üç tane bisiklet geldi işte. Üzülüyoruz ama bilindiği gibi Belediyeler Birliği’nde yapılan  son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı yönetimde yer almadı. Ayrımcılığı gayet tabii, hissediyoruz. Bakın mesela daha önce bizim maliyeye olan bir vergi borcumuz vardı, çok uzun süre öncesinden gelen…  Bunun için bütün gayrimenkullerimize haciz konulmuştu ve biz  kıpırdayamaz duruma gelmiştik. Vatandaşın hissesinin olduğu yerlerde bile haciz vardı. Biz ne yaptık?  Vatandaşın en azından hacizli olan yerlerinin sorununu çözelim diye  uğraştık. Fakat bunda bile yardımcı olmadılar. En sonunda bir tane arazimiz vardı, onu satıp vergi borçlarımızı kapattık. Önümüz açıldı bu sayede” diye konuştu.