GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 11:11

Başkan Tugay'dan partililere seslendi: Değişimden sonra iktidar!

Özgür Özel’in İzmir ziyaretinde açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay “Cumhuriyet Halk Partisi ne istiyor? Değişim olduktan sonra ne olacak? O zaman ne diyoruz? İktidar, iktidar, iktidar! Bize inanın.” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – Genel seçimlerde yaşanan mağlubiyetin ardından CHP’de başlatılan kongre sürecin 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak olan genel kurultayla sonuçlanacak.

Değişim kanadının adayı olan Özgür Özel ise kurultay çalışmaları doğrultusunda ülke genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerin İzmir ayağı için bugün kente geldi.

‘ÖRGÜTE İNANIN’
Değişim grubuna verdiği destekle bilinen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Özgür Özel’in ziyareti öncesi CHP İzmir İl Örgütü önünde toplanan partililere seslendi. ‘Cumhuriyet Halk Partisi ne istiyor?’ diye soran “Değişim olduktan sonra ne olacak? O zaman ne diyoruz? İktidar, iktidar, iktidar! Bize inanın. Kendinize inanın. Örgüte inanın, örgütün yetiştirdiği kendi evlatlarınıza inanın. Başınızı dik tutun. Gururla Özgür Başkanı selamlayın. Bu partide demokrasi var. Bu partinin evlatları yapabiliriz. Yıllardır, uzun yıllardır böyle cam tavanların yüzde yirmi beşlerin altında ezilmekten bıktık elbette ki değişimi talep edebilir. Elbette ki genel başkan değişikliği isteyebilir, birbirimizi kırmadan dökmeden bunu yapabiliriz” dedi.

‘HAYIR DEMEKTEN VAZGEÇMEYİN’
Sağcı partilere muhtaç olmaktan bıktıklarını ifade eden Başkan Tugay “Cumhuriyet Halk Partisi bundan sonra geleceği bütün seçimlerde birinci parti olmalıdır. Örgüt özgürleşecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Lütfen coşkuyu kaybetmeyin. Gördüğünüz yanlışları hayır demekten vazgeçmeyin. Doğrunun yanında cesaretle yer almaktan asla vazgeçmeyin. Cumhuriyet Halk Partisi'ne sizlere, devrimcilere bu yakışır” diye konuştu.