GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Kasım 2023 Salı 10:56

Başkan Tugay’dan Büyükşehir adaylığı için açıklama: Soyer aday olmayacaksa…

Karşıyaka Belediye Başkan Cemil Tugay, adının İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ile anılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İzmir’de bir başkanımız var. Onun devam edip etmeyeceği kararı hem kendisi hem de partimiz tarafından verilmesi lazım. Devam etmeyecekse o zaman adaylar arasında adım geçiyorsa ben de şehrimize neler yapacağımız, neler vaat edeceğimizi söyleyebilirim. Karar partimizindir” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bir TV’de yayınlanan programda yerel seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Programda Başkan Tugay’ın adının büyükşehir belediye başkan adaylığı ile anılması gündem oldu.

BÜYÜK BİR ONUR OLUR
‘Büyükşehir için size teklif gelmesi durumunda tavrınız ne olur?’ sorusuna yanıt veren Cemil Tugay, “Belediye başkanlığım sürecinde bana verilen bir görev var. Göreve başladığım ve bitirdiğim tarihe kadar görevimi en iyi şekilde bitirmektir benim görevim.  Partimin siyasi-ideolojik sınırları içerisinde mutlaka bunu yapmalıyım. Belediye başkanlığı halkı ayırt etmeden, eşit hizmet götürmeyi zorunlu kılan bir görevdir. Buna uygun davrandım. Değişim tartışmalarının olduğu kurultay sürecinde hiç kimseyle hiçbir şeyin pazarlığını yapmadım. Böyle bir taahhütte de bulunulmadı. Asla böyle bir şey yok. Karşıyaka’da belediye başkanlığımın devamı için de kimse bana söz vermedi. İçinde bulunduğumuz süreçte bazı partililerimizin İzmir’de büyükşehirle ilgili beni uygun gördüklerine dair teveccühlerini duyuyorum ve bundan da gurur duyuyorum. Böyle bir görev, değerli bir görev… İzmir’in hemen her yerinde yaşamış, ayağımın basmadığı yerin olmadığı bir şehirdir. Büyük bir onur olur. Ancak böyle bir çalışma içinde değilim. İzmir’de bir başkanımız var. Onun devam edip etmeyeceği kararı hem kendisi hem de partimiz tarafından verilmesi lazım. Devam etmeyecekse o zaman adaylar arasında adım geçiyorsa ben de şehrimize neler yapacağımız, neler vaat edeceğimizi söyleyebilirim. Karar partimizindir” ifadelerini kullandı.