GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2023 Pazartesi 19:52

Başkan Tekin ‘hakaret var’ dedi, suskunluğunu bozdu... Torbalı’da soğuk savaş!

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP İlçe Kongresi’nde belediye başkanlığına aday olacağını duyurup aday olmayan Övünç Demir ile kürsüde konuşma yapan CHP Milletvekili adayı Sefer İpekli’yi hedef aldı. Tekin açıklamasında, “Konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabi ki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Torbalı İlçe Örgütü’nde düzenlenen kongre sonrası kriz patlak verdi.

Korngrede başkanlık adaylığı için liste hazırlayan önceki dönem ilçe başkanı Övünç Demir, belediye başkanı adayı olmak için aday olmayacağını duyurmuştu.

Demir’in açıklamasından önce ise milletvekili adayı Sefer İpekli, kongrede yaptığı konuşmada Demir’in belediye başkan adayı olması gerektiğini açıklaması ise dikkat çekmişti.

Belediye Başkanı Mithat Tekin ise yaşananlar karşısında sessiz kalmayı tercih etmişti.

Yaşanan tartışmaların ilçede devam etmesi üzerine Başkan Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile suskunluğunu bozdu ve İpekli ile Demir’i hedef aldı.

Tekin’in açıklaması şöyle:

“Partimizin İlçe Kongresinde yaşananlar sonrasında bugüne kadar hem şahsıma destek veren kıymetli partililerimizi hem yaşanan olaylara karşı kızgınlıklarını dile getirmek isteyen parti tabanımızı sakinleştirmek ve parti içi kavgalara sebebiyet vermemek için sustum.

Lakin o günden bu yana yüzüme baka baka vuku bulan olaylar karşısında, konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabiki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum…

Saygılarımla…”