GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Mart 2021 Cumartesi 11:56

Başkan Soyer son durumu anlattı: Yerinde dönüşüm tıkır tıkır işliyor!

Kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “yerinde dönüşüm tıkır tıkır işliyor” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer, “Üç ilke ortaya koyduk. Dönüşüme yaşayanların onay vermesi, ikincisi dönüşümün yerinde olması, üçüncüsü ise sürecin İBB güvencesi altında sürdürmesi. Tüm dönüşüm alanlarında tüzde 100 uzlaşıyı esas alıyoruz. İlk elden doğru bilgi vermek ve projenin sahiplenmesi için dönüşüm merkezleri açıyoruz. Görüşlerini alıp katılımcı bir anlayışla süreci yönetiyoruz. Riskli alanlardan başlayarak binaların yıkılarak yeni yapılar yapılmasının yanından vatandaşlarımızın süre gelen kültürel ilişkileri, komşuluk ilişkilerinin bozulmamasının sağlıyoruz. Kentsel dönüşümün başından onsuna tüm çalışmalar Büyükşehir tarafından denetleniyor. Büyükşehir müteahhit ile vatandaş arasında köprü sağlıyoruz. İsteyene kira desteği sağlıyoruz ve konut sağlıyoruz. Kuralarda vatandaşlara öncelik saylıyoruz Kuradan kalanla müteahhite veriyoruz. Halka müteahhit karşı karşıya gelmiyor. Rant halkın kendisine veriliyor. İzmir’de dönüşüm adil, sağlam, güvenilir ve şeffaf yürütüyoruz. Ve halkımızı ranta kurban etmiyoruz” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN İZMİR PROGRAMINDAKİ MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

“YERİNDE DÖNÜŞÜM İÇİN TIKIR TIKIR ÇALIŞIYORUZ”
“30 Ekim’de gördük ki İzmir’de yapı stokunun dönüşmesi gerekiyor” diye ifade eden Başkan Soyer, kentsel dönüşüme şu sözlerle dikkat çekti:

“Dönüşüm sadece gecekondu ve kaçak yapıların orada olması konusu kapsamı genişlemiş durumda. Depremin vurduğu 4 ilçe için İmar düzenlemesi yaptık ve Büyükşehir meclisinde geçirdik. İzmir’in tüm yapı stoku envanterini çıkarmak İnşaat Mühendisleri Odası ile anlaşma sağladık. Bu anlaşma ile yapıların karnesi ortaya çıkacak. Evleri orta hasarlı olan ve yardım alamayan vatandaşlar için çalışmalar sonlanmak üzere. Dünya Bankası ile devam eden çalışmaları yakın zamanda müjdeleyeceğiz. İzmir’in 6 farklı bölgesinde yerinde dönüşüm için tıkır tıkır çalışıyoruz. Bütüncül bir adil planlama ile afetlere dayanıklı, kültüre sağlıklı bir hale getirerek İzmir’i dirençli bir kent haline getirmek.”