GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Haziran 2021 Pazartesi 12:21

Başkan Soyer iktidara İstanbul'dan seslendi: Gözünün üstünde kaşın var demeden...

İstanbul'un ev sahipliğinde 28-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ACE of MICE ve Gastroshow'un açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yerel yönetimler, merkezi otorite, STK ve sektör çok daha sıkı bir işbirliği olmak mecburiyetindeyiz. Üstellik senin gözünün üstünde kaşın var demeden, birbirimizin eksikliklerin örterek, birbirimizin kusurlarını örterek çok güçlü bir dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ - Bu yıl 28-30 Haziran tarihleri arasında İstanbul ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ACE of MICE ve Gastroshow'un açılış töreni gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra çok sayıda siyasi ve iş insanı da toplantıda yer aldı.

Açılış töreninde kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentler arasında rekabetin olmasına vurgu yaparken, yerel yönetimler ve hükümet arasında birlik olması gerektiğinin altını çizdi.

DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAK ZORUNDAYIZ
Toplumların ve yönetimlerin kendi içinde dayanışma sergilemesi gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugünkü organizasyona âdete bir müjde… 15 aydan sonra hepimizin içine su serpen ve gelecek umutlarımız yeşerten bir müjde. Elbette bu 15 ayı yaşanmamış sayamayız. Tam tersine yeni bir dünya, başka bir dünya olacak. Yeni normalleşme denilen bu dünyada bu krizi fırsata çevirebilenler ayakta kalacak. Dolayısıyla geleceğe bakarken, hem geçmişimizden esinlenerek, hem de yaratıcı teknolojileri ve yaratıcı fikirleri öne çıkararak yeni bir yön almak zorundayız. Dirençli bir turizm inşa etmek zorundayız. Yani yumurtaların hepsini bir sepete koymadan ama hepsini tek tek toz kondurmadan koruyarak yola devam etmek zorundayız. Sürdürülebilirlik ile ilgili güzel bir tarif var. Geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir' diye. Gerçekten böyle. Geçmişimizden beslenmek mecburiyetindeyiz. Geçmişimiz yokmuş gibi hareket edersek, kötülük geleceğimizi de karartacak. O yüzden geçmişimizden beslenmek zorundayız. Ancak aynı zamanda geleceğimizi planlarken olabildiğinde yaratıcı, şehirlerarası rekabetçi olmak zorundayız. Çünkü geleceğin dünyası kentler dünyası. Kentlerin değerlerinin, zenginliklerinin, erdemlerinin öne çıktığı bir dünya. Bu dünya kurulurken, evet yaratıcı endüstrilerden yararlanmak lazım, geçmişi unutmamak lazım ancak bir şey daha önemli… Bu da kendi aramızda dayanışmamız. Yani yerel yönetimler, merkezi otorite, STK ve sektör çok daha sıkı bir işbirliği olmak mecburiyetindeyiz. Üstellik senin gözünün üstünde kaşın var demeden, birbirimizin eksikliklerin örterek, birbirimizin kusurlarını örterek çok güçlü bir dayanışma içinde olmak mecburiyetindeyiz. Çünkü pandeminin belki de hepimize öğrettiği en büyük ders, birbirimize ihtiyacımız olduğu gerçeği" dedi.