GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ekim 2019 Pazartesi 08:53

Başkan Soyer’i en çok zorlayan konu!

Türkiye’deki ekonomik kriz, işsizlik ve istihdam sıkıntıları her kurumu olduğu gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni de olumsuz etkiledi. Edinilen bilgiye göre; Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 7 aylık sürede CV Bank ve elden olmak üzere 200 bin civarında iş başvurusu iletildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in, 31 Mart yerel seçimlerini kazanmasının ve 8 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlamasının üzerinden yaklaşık 7 ay geçti.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve işsizlik sorunundan en çok etkilenen kurumlar belediyeler olurken, CV Bankası kurmak Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ilk icraatları arasındaki yerini aldı.

İzmirlilerin istihdam noktasındaki taleplerini bir plan ve programa dahil etmeyi amaçlayan Başkan Soyer’e zaman zaman CV’ler direkt olarak elden iletiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin belirli bir kapasitesi olduğunu aktaran Başkan Soyer gelen iş başvuruları karşısında çaresizlik yaşamasına yer yer değiniyor.

Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı istihdam çıkışı sonrasında, “6 aydır bekleyen o kadar çok CV var ki! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 28 bin kişi çalışıyor. Bir 28 bin kişi daha alsak yetmez. O da biliyor, art niyet yok!” cevabını vermişti.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler için de belli aralıklarda İŞKUR sayfasında ilanlar yer alıyor. Ayrıca Soyer’e kentte dolaşırken, herhangi bir program girişinde ya da çıkışında CV’ler iletiliyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısı sonrasında Soyer gençler tarafından CV yağmuruna tutulmuştu. Oluşan görüntü dikkat çekmişti.

Edinilen bilgiye göre; Büyükşehir Belediyesi’ne şu ana kadar CV Bank ve elden olmak üzere 200 bin civarında iş başvurusu iletildi. Büyükşehir Belediyesi yönetiminin olağandan fazla gelen iş talepleri karşısında formüller üretmeye çalıştığı aktarıldı.