GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Nisan 2023 Pazartesi 08:25

Başkan Soyer ‘fedakarlık’ istedi: Herkes bağrına taş basacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer milletvekili aday listeleri açıklandıktan sonra durumu değerlendiren parti örgütüne mesaj verdi. Soyer, “Herkes bir şekilde bağrına taş basacak herkes bir şekilde fedakarlığa razı olacak. Bütün bunların muhasebesi, hesaplaşması daha sonra yapılır” dedi.

EGEDESONSÖZ-CHP’nin İzmir için açıkladığı milletvekili adayları parti programları kapsamında tanıtılmaya devam ediyor. İlçe ve mahallelerde geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek sahaya çıkan CHP örgütü seçim ofisleri açılışlarıyla birlikte sahaya indi. Bazı isimlerin aday listelerinde yeni dönemde yer bulamaması ve listelere yazılmaması parti örgütlerinde ana gündem maddesi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 14 Mayıs öncesinde listelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer “sağduyu” çağrısında bulundu. Soyer, “ Öncelikle bir vatandaş olarak fikrimi söyleyeyim, gerçekten vatandaş olarak her birimiz o listelerde başka isimleri görmek istiyor olabiliriz. Çok doğal, yani kendi yakın çevremizden insanlar buralarda olsun isteriz. Herkes böyle ister.  O listelere girmek için aday olanlarda en doğal bir şekilde bu listede 28 kişinin içinde yer almak ister. Onların çevrelerinde onlar da onları görmek ister ve fakat birincisi 190 küsur isimden sadece 28’i girebilecek o listeye. Bunu da unutmamak lazım. Hangisinin daha fazla hak ettiğini senin, benim, onun bilmesine imkân yok ki… Yani herkesin çok subjektif değerlendirmeleri var. Bunun objektif bir kriteri var mı? Yok… Yani Ahmet daha iyi yapar, Mehmet de bu işte çok başarılıdır. Herkes kendince bir 28 kişilik liste hazırlayabilir. Ve hepsi bence son derece saygındır” dedi.

BUNUN BİR KIYMETİ YOK!
Milletvekili adayların belirli kriterlere göre belirlendiğini söyleyen Başkan Soyer, “Sonuçta genel başkanımız ve onun oluşturduğu 8 kişilik komisyon birçok dengeyi gözeterek, birçok önceliği belki değiştirerek, birçok farklı tercihler sebebiyle böyle bir liste hazırlamışlar. Benim için o anda bitmiştir. Benim de görmek istediğim, şahsen tanıdığım başka insanlar vardı. Yani onlar olsaydı daha çok sevinirdim belki ama bunun bir kıymeti yok. Çünkü biz; sadece Türkiye Cumhuriyeti tarihinde değil, insanlık tarihinde de çok önemli bir adım atmanın eşiğindeyiz. Totaliter bir iktidarı demokrasiyle sandıkta yenerek iktidarı değiştireceğiz. Yani bu insanlık tarihi içinde çok büyük bir kazanım. Sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil. Bu emin olun dünyadaki birçok ülkede bambaşka bir algı yaratacaktır. Özellikle de otoriter rejimle yönetilen ülkelerde. Bunun mümkün olduğunu görmek, insanlığın bugün içinde bulunduğu bu noktada büyük bir umut demek. Böyle bir perspektifle baktığınız zaman o 28 kişinin içinde Ahmet olmuş, Ayşe olmamış, Fatma olmuş, Hüseyin olmamış, ah vah edip küsecek darılacak, üzülecek böyle bir durum yok. Herkes bir şekilde bağrına taş basacak, herkes bir şekilde fedakarlığa razı olacak. Bütün bunların muhasebesi hesaplaşması daha sonra yapılır. Kim ne kadar mutsuz, kim ne kadar rahatsız bu listelerden bilemiyorum. Bilemem ama varsa diye söylüyorum bunların şimdi zamanı değil. Şu anda olağanüstü büyüklükte, netlikte kararlılıkta bu hikâyeye sahip çıkmalıyız” diye konuştu.