GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Haziran 2021 Cuma 16:43

Başkan Soyer duyurdu: İzmir'e 13 yeni 'Şoför Nebahat' daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs hizmete alım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT bünyesinde halihazırda bulunan 87 kadın şoförün üzerine 13 kadın şoför daha istihdam edeceklerini ve toplamda 100 kadın şoför bulunduracaklarını belirtti.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek seferde 364 yeni otobüsü hizmete aldığı törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT ailesinde yer alan kadın çalışan istihdamına değindi. Şu anda ESHOT bünyesinde 87 kadın şoför olduğuna değinen Başkan Soyer, 13 kadın şoför daha istihdam edeceklerini söyledi. Başkan Soyer, bu sayede toplamda 100 kadın şoför ile İzmir’e daha çok kadın eli değeceğini belirtti.

Başkan Soyer’in konuşması şu şekilde:
"Raylı sistemlerde Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli Tramvayı gibi çok önemli işlere imza attık. İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun temelini, Ekim ayı içerisinde umuyorum ki yine sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile atacağız. Tüm bu çalışmalarımız bir Belediye hizmeti olduğu kadar, aynı zamanda şehrimizdeki adaleti ve refahı büyütmeye yönelik bir kaldıraç. Adaleti ve refahı büyütmek, az önce de ifade ettiğim gibi en temel önceliklerimizden biri. İzmir’in toplu ulaşım ağını güçlendiren her bir yatırımın, şehrimizin refahını adil paylaşmak ve binlerce gencimize yeni iş imkânı sağlamak için önemli bir araç olduğunu hatırlatmak isterim. Nitekim, ilk defa Çiğli Metrosu ihale şartnamesinde genç mühendis istihdamını zorunlu kılarak bu vizyonumuzu yaşama geçirdik. Dahası, Buca Metrosu ve diğer büyük yatırımlarımız sayesinde; sadece projede çalışanların değil, bölgedeki esnafın, imalat ve hizmet sektörlerinin de refahı artırıyoruz. Tüm bu adımları atarken partimizin “İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi” bizim en temel rehberimiz. Bu önemli günümüzde bizleri onurlandıran kıymetli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve bu başarının arkasındaki İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Ailesi’ne yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca şu an 87 kadın şoförümüz var. 13 kadın şoförümüzü de istihdam edeceğiz. 100 kadın şoförümüzle İzmir’e daha çok kadın eli değecek”