GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Şubat 2023 Salı 08:37

Başkan Soyer'den yardım raporu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de toplanan insani yardımların deprem bölgesine ulaşmak üzere olduğunu duyurdu.

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremin ardından İzmir’de yardım toplama seferberliği ilan edilmişti. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları pek çok noktada insani yardım malzemeleri toplama çağrılarında bulunmuştu. Toplanan malzemeler ise İzmir’den yola çıkarılmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hem toplanan insani yardım malzemeleri ile ilgili hem de İzmir’den bölgeye giden arama kurtarma ekipleri ile iligli son durumu paylaştı.



Başkan Soyer’in paylaşımları şu şekilde:

Bu sabaha kadar, toplam 11 tır, 2 uçak, 1 gemi insani yardımı malzemesini Adana, Diyarbakır ve Kahramanmaraş’a sevk ettik. 45 bin battaniye ve yorgan, 3 bin ısıtıcı ve soba, 3 bin uyku tulumu, 65 bin giysi, tonlarca insani yardım malzemesi bölgeye ulaştı veya ulaşmak üzere. 100 bin öğünlük sıcak yemek üretecek mobil mutfağımız bugün bölgede üretime başlıyor. Arama kurtarma ekiplerimiz, enkazda hayat kurtarmak için canla başla çalışıyor. Mobil ameliyathanemiz de faaliyete geçiyor. İzmir'den deprem bölgesine yardım aktarmaya devam ediyoruz.