GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Mayıs 2020 Çarşamba 17:07

Başkan Soyer’den normalleşme sinyali: Selluka güncellenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, salgın sürecinden sonraki dönem hakkında turizme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dış turizmin ilk etapta açılmasının zor olduğunu ifade eden Başkan Soyer, normal gündemde iç turizmin güçleneceğini ve kentlerin rekabet edeceğini söyledi. Soyer öte yandan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selluka uygulamasının güncelleneceğini de aktardı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinin yavaş yavaş sonlanacağının ve normalleşmeye dönüleceğinin sinyallerini verdi.

Turizm üzerinden önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Selluka uygulamasının güncelleneceğini aktardı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen İzmir Turizmi’nin Geleceği toplantısının ardından konuşan Başkan Soyer şunları söyledi: 

Önümüzdeki günlerde Covid’in etkilerinin azalmaya başlayacağını, hayatın normalleşmeye başlayacağını öngörebiliyoruz. İlelebet sürecek bir salgın değildi bu başından beri. Mümkün olan en az hasarla atlamaya çalışıyorduk ve giderek normalleşeceğini de bugünden artık söyleyebiliyoruz. Normalleşince nasıl bir dünyada yaşayacağız? Bütün mesele orada… İleride ne yaşacağımızı bilebilmek için bugünden yapılması gerekenler var. Yepyeni bir dünyada başlayacağız. Temizliğin, güvenliğin çok daha fazla öne çıkartıldığı, bunların çok daha fazla dikkatle izlendiği bir dönem olacak, o belli. O nedenle biz de şimdiden hazırlıklarımızı o güne göre yapmaya başladık.

SELLUKA GÜNCELLENECEK
Bugün burada yaptığımız toplantı ana hatlarıyla o günlerin İzmir’inin nasıl bir İzmir olacağı ve bizlerin neler yapacağını görüştüğümüz bir toplantı oldu. Hayat normalleşmeye başladığında turizm önce iç turizm olarak güçlenmeye başlayacak. İlk etapta dış turizmin açılacağını söylemek mümkün değil. O nedenle iç turizmde kentler arasında rekabet olacak. Bu da kentlerin aldığı payı belirleyecek. O gün bizim İzmir’in değerleri üzerinden bir rekabet yürütmemiz mümkün değil. O değerler zaten var ve biz o değerleri her daim gündemde tutacağız. Bizi öne çıkaracak şey hijyen kriterlerimizin nasıl uygulandığı, insanların temizlik ve güvenlik anlamında nasıl sahiplenildiği olacak. Bunu iyi anlatmamız gerekiyor. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz tarafından daha önce hayata geçirilen Selluka uygulamasını güncelleyerek bakanlığın hijyen kriterleriyle uygun hale getirerek İzmir’de esnafımıza uygulamaya başlayacağız. Ana hatlarıyla lokanta, kafeterya, ayak üstü atıştırmacılar, gıda ürünü satan işletmeklerde kalite, hijyen, temizlik kriterleri, uygulanacak. Bunları en iyi uygulayanlar arasında rekabet yapılacak. İzmir’in tüm Türkiye’deki farklılığını ve bu kriterler konusunda ne kadar öncü olduğunu gösterecek.

SELLUKA NEDİR?
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Selluka uygulaması için 2019 yılının Kasım ayında yapılan bilgilendirme:

Bilindiği gibi ülkemizdeki gıda denetim sistemi; mevzuatta belirlenen koşulların sağlanıp sağlanmadığının tespiti ve gerektiğinde yasal yaptırımlarla ve önlemlerle bu koşulların karşılanmasını sağlayarak tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşmasını amaçlamaktadır.

 Ancak, mevzuattaki kriterleri özenle uygulayan ve sürdürülebilir hale getirerek gıda güvenliğine üst düzeyde önem veren işletmelerin, ödüllendirmesi ile ilgili bir mekanizma bulunmamaktadır.

Bu projenin temel amaçlarından biri de gıda sektöründe Yöresel Lezzet, Servis Kalitesi, Memnuniyet ve Gastronomik Değer vb.kriterleri arttırmak, işletmeler arasında daha iyiye yönelmek amacıyla bir rekabet ortamı ve farkındalık yaratmaktır.