GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2023 Cumartesi 18:30

Başkan Soyer'den 'kilisede parti' için açıklama: Bir daha asla!

Kamuoyunda tepkilere neden Aziz Vukolos Kilisesi’nde yaşanan görüntülerle ilgili Son Söz TV’de açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rum Ortodoks Kilisesi lideri Yorgo Teodoridis’i arayarak özürlerini ilettiğini söyledi. Başkan Soyer, bir daha asla benzer etkinliklere izin verilmeyeceğini de açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Tarihi Aziz Vukolos Kilisesi'nde, Gaia Project adlı bir şirket tarafından düzenlenen organizasyondaki içki içilip, dans edilmesi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

İzmir Rum Ortodoks Toplumu  da yaptığı açıklama ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrı yapmış kilisedeki bir sonraki etkinliklerde dini duygulara daha fazla hassasiyet gösterilmesini istemişti.

Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kilisedeki görüntülere dair açıklama yaptı.

Başkan Soyer şunları söyledi:

Aziz Vukolos Kilisesi 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş ve bir kültür merkezi olarak hizmet etmeye başlamış. O günden beri de  kültür  sanat etkinleri, toplantılar, sergiler için ücretli- ücretsiz başvurular yapılır. Biz de uygun görürsek izin veririz. Burada da bir şirket, gençlik festivali yapmak üzere başvuru  yapmış . Arkadaşlarımız da içki olmamak kaydıyla izin vermiş. Konak Kaymakamlığı  ve Emniyet’ten de izin alınması gerektiğini belirtmişler ve sonrasında maalesef o tatsız görüntüler ortaya çıkmış.  Öncelikle çok üzüldüğümüzü söylemek isterim. Ben Rum Ortodoks Kilisesi lideri Yorgo Teodoridis’i aradım ve özrümü ifade ettim. Sonuçta bizim yaptığımız bir şey değil ama yok ancak bizim mekanımız. Sorumluluk bize de düşer. Asla böyle bir şeyin bir daha olmaması için arkadaşlarımızı uyardığımızı ilettim. Çok daha titiz olacağımızı söyledik. Çok üzücü bir durum.