GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mart 2023 Cuma 10:41

Başkan Soyer’den dikkat çeken ‘Kılıçdaroğlu’ yanıtı!

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik milletvekilliği aday adaylığı talebinin yoğun olmasını memnuniyet ile karşıladığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendisine yöneltilen ‘CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde sizi ve diğer belediye başkanlarını dinliyor mu?’ sorusuna ise, “O kadar çok dinler ki… Onu yorduğunuzu sıktığınızı düşünürsünüz, kendinizi mahcup hissedersiniz ancak o devam eder. Demokrat birisi kendisi. Belki de en kısa ifade biçimiyle demokrat olabilir” yanıtını verdi.

EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladığı genel seçimler sonrası siyasi partilerde aday adaylığı süreci yaşanmaya devam ediyor.

İzmir’den de bir çok isim çeşitli partilerden vekillik başvurusu yaparken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’de Cumhuriyet Halk partisi’ndeki durumu değerlendirdi

UMUTLANMAK İÇİN ÇOK SEBEP VAR
Milletvekilliği aday adaylığı için İzmir'e yoğun başvuru olmasını da mutlulukla karşıladığını belirten Soyer, "220 civarında başvuru olmuş. Çok büyük bir teveccüh var İzmir’e. Bununla gurur duyuyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarihe yazılacak muazzam bir iş yaptı. 6’lı Masa denilen çalışma o kadar kıymetli ki… Bugün kıymetini bilmeyenler bile yarın kıymetini bilecek o kadar eminim ki. Demokrasinin ete kemiğe bürünmüş ve gerçekten en güzel uygulamalarından biri. Masadaki tüm liderlerin buna katkısı çok kıymetli. Bu demokrasi tutkusu ve bizi birbirimizden ayrıştıran uygulamaları bir kenara bırakıp herkesi kucaklayan bir çalışma. En güzel yani çok sayıda kadın var. Muazzam. Çok fazla genç var. Umutlanmak için çok sebep var" diye konuştu.

TEK KELİMEYLE DEMOKRAT 
İzmir ile ilgili konularda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini dinleyip dinlemediğinin sorulmasına yanıt veren Soyer, "O kadar çok dinler ki… Onu yorduğunuzu sıktığınızı düşünürsünüz, kendinizi mahçup hissedersiniz ancak o devam eder. Demokrat birisi kendisi. Belki de en  kısa ifade biçimiyle demokrat olabilir" dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak seçerse ne olur?’ sorusuna yanıt veren Soyer şunları söyledi:

"Bir kere çok mutlu olacağım. Çünkü siyaset akıl, vicdan ve cesaret işidir. Genel Başkanımızda, Cumhurbaşkanı Adayımızda bu 3’ü de var. Konuşmalarını beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama bir siyasetçide aslolan bu 3 şey var. Dahası da var. Sevdası var bu memlekete… Ve üzerine başka bir şey daha var. Siyasetçi tok olacak. Madden ve manen tok olacak. Eğer tok değilse bir yerde açığa çıkartır kendisini… Zafiyeti açığa çıkar. Kemal Bey tok, akıl sahibi, vicdan sahibi ve cesaret sahibi"