GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ağustos 2021 Pazartesi 19:50

Başkan Soyer'den 'aşı' çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşları aşı olmaya davet etti.

EGEDESONSÖZ – Son 1.5 yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını İzmir gündeminde de önemli bir yer tutuyor. Koronavirüs salgını ile beraber aşısı da gündemde önemli bir yer tutuyor. Bir tarafta aşı karşıtları varken diğer tarafta da aşı çağrıları yankılanıyor.

Son olarak aşısının üçüncü dozunu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, aşı olma konusunda çağrıda bulundu. Toplum sağlığının önemine vurgu yapan Başkan Soyer, sosyal medya üzerinden yayınladığı görüntülerle bütün vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

Başkan Soyer şu sözlerle çağrıda bulundu:

Yeniden sağlıklı günlerde buluşmak hepimizin elinde. Bu nedenle bugün üçüncü doz aşımı oldum.

Hem bireysel hem de toplumsal sağlığımızı korumak için bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyorum.

Son 1,5 yıldır hepimizin hayatını çok olumsuz etkileyen ve bütün dünyayı sarsan bir felaketle yüz yüzeyiz. Birçok kayıplarımız oldu. İşini, ailesini kaybedenler oldu. Büyük acılar yaşandı ve o dönem bunlar yaşanırken hepimizin tek dileği bunu kesecek bir aşının bulunmasıydı. Nihayet bu aşılar da hayatımıza girdi ve çok hızlı bir şekilde vatandaşlarımız, dünyanın her yerindeki insanlar aşılanıyor. Aşılandıkça da bunun olumlu sonuçları hayatımızda görünmeye başladı. Bugün yoğun bakım ünitelerinde hastanelerde yatan hastaların %90’ı aşı olmayan vatandaşlar. Herkese aşı konusunda birbirleriyle görüşerek birbirlerini ikna ederek olmayan vatandaşlarımızı bir an önce aşı olmaya davet ediyorum.